„Žalgiriui“ – grėsmingųjų turkų aludarių egzaminas

Ne pats palankiausias varžovas nutraukti pralaimėjimų seriją. Taip 14-ojo turo rungtynes Kaune pristato Eurolyga. Toli gražu – priduria patys žalgiriečiai, tačiau vis tiek mėgins palaužti Stambulo "Anadolu Efes". Kito būdo pasprukti iš dugno tiesiog nėra.

Vieni kyla, kiti sminga

Nors šiandienos "Žalgirio" svečias pernai nužygiavo iki pat Eurolygos finalo, įspūdingi turkų rezultatai šio sezono turnyre negali nestebinti.

Turkijos aludarių grupės "Efes" valdomi šalies čempionai, prieš šį sezoną netgi susimažino biudžetą iki 24 mln. eurų, bet vis tiek laimėjo net 11-ka iš 13-os varžybų. Ne veltui jie yra absoliutūs turnyro lyderiai, užtikrintai lenkdami ir beveik dvigubai turtingesnę pernykštę Eurolygos čempionę Maskvos CSKA, ir abi šiemet juos įveikusias ekipas "Barcelona" bei Atėnų "Panathinaikos".

Žalgiriečiai Stambulo klubą priima, regis, pačiu nepalankiausiu metu. Jų nesėkmių serija, pasiekusi septynis mačus, muša antirekordus, o priešininkai, atvirkščiai, fiksuoja septynių pergalių iš eilės atkarpą.

Pavojus: ar Sh. Larkinas kėsinsis į Eurolygos rekordą ir Kaune? (Evaldo Šemioto nuotr.)

Kad komandinės statistikos nebūtų per maža, "Anadolu Efes" stovykloje yra ir džiugių individualių laimėjimų. Vienas jų – įsisiautėjusio Shane’o Larkino dominavimas. 182 cm ūgio 27 metų gynėjas pastaruoju metu demonstruoja įspūdingą sportinę formą. 11-ojo turo akistatoje su Miuncheno "Bayern" vikrusis amerikietis pasiekė istorinį Eurolygos rekordą, pelnydamas net 49 taškus ir pataikydamas 10 tritaškių iš 12-os. Fiksuodamas 22 taškų per rungtynes vidurkį jis tvirtai pirmauja rezultatyviausių turnyro žaidėjų lenktynėse.

Strategas – atsargus

Būtent Sh.Larkino faktorių mačo išvakarėse išskyrė ir žalgiriečiai. Tačiau ir be amerikiečio "Anadolu Efes" turi ne vieną ginklą. Jie garsiai prabilo pastarosiose dvikovose su kitu Stambulo klubu "Fenerbahce".

Praėjusį ketvirtadienį "Efes" tėvynainius įveikė Eurolygoje (81:73), o savaitgalį ir Turkijos pirmenybėse 79:66. Pastarajame mače kroatas Krunoslavas Simonas pelnė 16 taškų, buvęs žalgirietis Vasilije Micičius 15, Sh.Larkinas ir Chrisas Singletonas – po 14, Tiboras Pleissas ir Bugrahanas Tunceras – po 10. Žaidėjų arsenalą Kaune gali papildyti ir dėl traumos šį sezoną dar nežaidęs puolėjas iš Prancūzijos Adrienas Moermanas.

Sirgaliai: "Žalgirio" arenos svečių ložėje rungtynes stebėjo ir A.Sabonio sūnus Tautvydas bei dukra Aušrinė, palaikiusi savo širdies draugą "Šiaulių" aukštaūgį R.Gustį. (Evaldo Šemioto nuotr.)

"Laukia labai svarbios varžybos nuostabioje atmosferoje, – prieš mačą Kaune kalbėjo "Anadolu Efes" treneris Erginas Atamanas. – Nors "Žalgiris" kol kas nedemonstruoja norimų rezultatų, lengva nebus, nes jie atkakliai kaunasi ir namuose, ir išvykoje, žaisdami greitą krepšinį bei išlaikydami intrigą iki pat pabaigos."

Kritika auklėtiniams

Patyręs strategas kauniečių gretose išskyrė gynėjus Thomasą Walkupą ir Luką Lekavičių, kurie gerai organizuoja atakas, panaudoja Edgarą Ulanovą ir Artūrą Milaknį. Jo nuomone, po krepšiais aktyviai darbuojasi Zachas LeDay ir Jockas Landale'as.

"Jei norime laimėti, privalome kontroliuoti rungtynių eigą", – pabrėžė E.Atamanas.

Šarūnas Jasikevičius sprendė savo rūpesčius. Kaunietį suerzino kai kurių auklėtinių pasirodymas sekmadienio mače su "Šiauliais". Žalgiriečiai vienus LKL autsaiderių savo aikštėje palaužė tik po atkaklios kovos 86:80, nors likus žaisti dvi minutes dar atsilikinėjo 76:79. Į pergalę "Žalgirį" vedęs K.C.Riversas surinko 22 taškus, bet pataikė tik 1 iš 7 tritaškių. Svečių gretose išsiskyrė 22 taškus ir 24 naudingumo balus surinkęs Rokas Gustys.

"Pergalė buvo sunkesnė nei tikėjomės, o kai kurie mūsų žaidėjai tiesiog praėjo šalia rungtynių", – pyko Š.Jasikevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių