Pereiti į pagrindinį turinį

Flirtuoti su vyrais – beprasmiška

2010-07-14 16:54
Flirtuoti su vyrais – beprasmiška
Flirtuoti su vyrais – beprasmiška / Scanpix nuotr.

Vyrai beveik nekreipia dėmesio į flirtuojančią moterį. Amerikiečių mokslininkai teigia, kad vyrų smegenys nesugeba priimti moterų siunčiamų signalų.Kaip rašo  „News of the World“, vyrai nesupranta, ką reiškia nukritusi nuo moters peties petnešėlė. 

Tyrime dalyvavo 280 merginų ir vaikinų, kuriems buvo parodytos įvairių merginų nuotraukos. Studentų buvo paprašyta suskirstyti jas į keturias grupes: seksualias, draugiškas, nuobodžias ir atstumiančias.

Paaiškėjo, kad dauguma vaikinų net neįsivaizdavo, kad nukritusi nuo peties viena petnešėlė ar pusiau nusiautas batelis reiškia ką nors daugiau nei merginos norą linksmai paplepėti.
Tačiau nieko neįpareigojantys dėmesio ženklai, pavyzdžiui, kai mergina, sėdėdama prie stalo, kiek pasilenkia  į priekį, kad geriau girdėtų pašnekovą, vyrai suprato kaip jos norą seksualiai suartėti.

Per tyrimą taip pat buvo nustatytos ir tokios vyrų apatijos priežastys. Tyrėjų manymu, seksas vyrams – neatsiejama jų lyties biologinė prigimtis ir auklėjimo rezultatas. Tiesa, kiek anksčiau atliktais tyrimais buvo išsiaiškinta, kad tiek vyrai, tiek moterys vienodai patiria seksualinį geismą. Tačiau moterims reikia gerokai stipresnės motyvacijos, kad draugystę suprastų kaip seksualinę trauką.

Per šį tyrimą paaiškėjo, kad merginos pernelyg nerimauja, kai vyrai draugiškai, bet atvirai elgiasi. Merginos tokį elgesį suprato kaip siūlymą pasimylėti, o vyrai – nieko neįpareigojantį ženklą. Mat kai jie iš tikrųjų nusprendžia atakuoti, elgiasi gerokai ryžtingiau ir tiesmukiškiau.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų