Pereiti į pagrindinį turinį

Frigidiškumas: patirties stoka ar liga?

2012-09-21 22:00
Frigidiškumas: patirties stoka ar liga?
Frigidiškumas: patirties stoka ar liga? / Shutterstock nuotr.

Anksčiau manyta, kad frigidiškų moterų nėra, o būna tik niekam tikę vyrai. Tačiau šiandien buvo  įrodyta, kad frigidiškumas gali kamuoti tik neišsilavinusias, tingias ir nepatyrusias moteris.

Frigidiškumas – tai moters lytinis šaltumas, abejingumas seksui. Tokioms moterims erogeninės zonos nėra jautrios kūno vietos. Be to, frigidiškomis vadinamos moterys, kurios ne tik nejaučia lytinio potraukio, bet ir patiria keblumų susijaudinant ir bundant geismui bei siekiant orgazmo.

Frigidiškumo priežastys gali būti ir fiziologinės, ir psichologinės.  Moters seksualumas gali sumažėti ar dingti dėl konflikto šeimoje, griežto auklėjimo, baimės pastoti, fizinės prievartos, depresijos, seksualinės stimuliacijos nebuvimo. Frigidiškumą skatina ir įvairūs uždegiminiai procesai mažojo dubens srityje, pavyzdžiui, chlamidiozė.

Moteriškas frigidiškumas gali pasireikšti įvairiai. Vienoms dailiosios lyties atstovėms nemalonu mylėtis ir jos sutinka patenkinti partnerio poreikius tik jausdamos santuokinę atsakomybę.  Kitos sekso metu jaučia kažką malonaus, bet nieko daugiau, arba niekada nežinojo arba pamiršo, kas yra orgazmas.

Specialistai pripažįsta, kad itin svarbūs kiekvienai moteriai nuo ankstyvos vaikystės taikyti auklėjimo metodai. Kad mergaitės seksualumas vystytųsi reikiama linkme, būtina, jog pirmaisiais trimis jos gyvenimo metais ji gautų kuo daugiau dėmesio ir švelnumo.

Be to, paaugusioms mergaitėms, prisižiūrėjusioms erotinių filmų, būtina paaiškinti, kad orgazmas – tai nebūtina sprogimas ir pusę miesto iš miego pažadinantys riksmai. Viskas gali vykti nuosaikiau. Ramiau. Trumpiau.

Daugelis moterų neslepia, kad masturbacija - tai būdas patirti didesnį malonumą nei lytinio akto metu. Statistika byloja,  kad masturbacija iki lytinio gyvenimo pradžios užsiimančios moterys vėliau susiduria su frigidiškumo apraiškomis tris kartus rečiau. Nors seksologai ir nesutaria del masturbacijos, išvada vis dėlto viena: ilgas susilaikymas ir orgazmo nebuvimas provokuoja vyrų prostatos problemas ir impotenciją, o moterims – frigidiškumą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų