Pereiti į pagrindinį turinį

Mitai apie meilę ir santuoką

2013-12-15 20:00
Nuslėpti bažnytinę santuoką dėl našlių pensijos bus sunkiau
Nuslėpti bažnytinę santuoką dėl našlių pensijos bus sunkiau / A. Ufarto / Fotobanko nuotr.

Anksčiau ar vėliau visiems ateina metas, kai pradedame planuoti bendrą santuokinį gyvenimą, kuris pareikalauja begalinių pastangų ir kantrybės. Tačiau atlikti tyrimai byloja, kad būtent per dideli lūkesčiai mylimojo atžvilgiu gali sugriauti net pačią tvirčiausią santuoką. Mat nuo ankstyvos vaikystės mums nesąmoningai į galvą diegiamas meilės apibrėžimas, kalbama apie tai, kokia turi būti tikroji meilė ir santykiai.

Filmai, knygos, spauda diktuoja visiškai kitokią šio jausmo išraišką, kuri deja, nesutampa su realiu gyvenimu. Todėl norime Jums pateikti populiariausius mitus apie santuoką. Tik atpažindami ir suprasdami juos, galėsite žengti tobulos santuokos link.

1. Idealaus partneris. Kažkur yra asmuo, kuris su kaupu gali patenkinti visus mūsų poreikius, norus, ir fantazijas. Suradę sielai artimą žmogų nejučia pradedame jį lyginti su susikurtu idealu, todėl neišvengiamai gresia nusivylimas. Tada pradedame mąstyti, kad žmogus, esantis šalia, mums netinka ir galbūt vertėtų kuo greičiau nutraukti esamus santykius. Net geriausias partneris turės neigiamų savybių, kurios mus beprotiškai erzins. Tačiau nereikia pamiršti gerųjų būdo bruožų, dėl kurių mes ir vertiname žmogų, o gal slapčia pavyduliaujame, nes ir patys norėtume laikui bėgant juos išsiugdyti.

2. Ji ar Jis papildo vienas kitą. Ne veltui sakoma, kad pora yra dvi galvosūkių dalys, kurios susijungia tarpusavyje ir papildo vienas kitą. Problema yra tokia, kad atradę mylimą žmogų, dažnai visą dėmesį skiriame tik jam, be galo juo rūpinamės, pamiršdami save. Santuokoje privalu nuolat domėtis, priimti vienas kito privalumus ir trūkumus, tačiau jokiu būdu negalima pamiršti savo interesų ir pomėgių. Neįmanoma rasti idealiai Jums tinkančio žmogaus, svarbiau analizuoti vienas kitą, priimti skirtumus ir nepaisant jų iš visos širdies palaikyti. Geras partneris gali padėti mums geriau save pažinti, o tada jau savaime papildysite vienas kitą tomis savybėmis ar elgesio bruožais, kurių kiekvienam stinga.

3. Audringa meilė. Daug porų suklumpa, manydamos, kad meilė visada turi lietis per kraštus ir siausti kaip uraganas. Užklupus sunkumams, kai meilė ima blėsti, suskumbama ieškoti kito partnerio. Tačiau interesų konfliktai, skirtingi požiūriai į tam tikrus dalykus- normali bet kokių santykių sudedamoji dalis. Todėl jei nuspręsite ieškoti idealaus partnerio, atitinkančio visus Jūsų iškeltus reikalavimus, žinokite vieną, kad anksčiau ar vėliau visi santykiai pasiekia tą patį tašką. Kyla barniai, nesutarimai, kuriuos reikia spręsti, o ne stengtis nuo jų pabėgti.

4. Amžina meilė. Dažnai manome, kad atsiradę šilti jausmai visada liks greta, niekur nedings, tačiau jei meilė staiga išgaruoja- imame manyti, kad jos niekada ir nebuvo. Kaip bebūtų gaila, šis jausmas nėra statiškas, jis turi potvynius ir atoslūgius. Būna akimirkų, kai šalia partnerio jaučiamės saugūs, be galo mylimi ir gerbiami, tačiau kartais jaučiamės atitolę vienas nuo kito. Dėl to dažnai išgyvename liūdesį, skausmą, susirūpinimą. Tačiau kiek įmanydami stenkitės neįsileisti neigiamų emocijų į savo širdį. Juk gyvenime kaip ir gamtoje būna saulėtų ir lietingų dienų, todėl niekad nepasiduokite ir judėkite toliau. Kiek galima daugiau kalbėkitės, nekaupkite savyje nuoskaudų, išsakykite viską, kas Jus slegia. Prisiminkite pirmąsias draugystės dienas, visas džiugias kartu patirtas akimirkas, staigmenas ir gerus darbus, kuriuos dėl Jūsų padarė mylimas žmogus. Juk ne žodžiai, o veiksmai išreiškia meilę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų