Pereiti į pagrindinį turinį

Nepasiekiate orgazmo? Ar tikrai kaltas tik partneris?

2013-11-18 20:00
Shutterstock nuotr.

Apie orgazmą sklando daugybė mitų, tačiau mokslininkai teigia, kad visos moterys gali pasiekti orgazmą, tačiau ne kiekviena moteris jį gali pasiekti tokiu pat būdu. Viena iš dešimties moterų orgazmą patiria labai retai, o maždaug 40 procentų moterų teigia, kad joms orgazmą pasiekti praktiškai... neįmanoma.

Dr. Phil McGraw, žinomas psichologas, teigia, kad 75 procentai moterų gali be didesnių sunkumų patirti klitorinį orgazmą, tačiau kaip likę 25 procentai?
Pasirodo, tam yra priežasčių, kurių dažniausia – emocinis stresas, kuris slopina malonumą sekso metu. Nors stresas gali būti patiriamas dėl nusivylimų praeityje, tačiau kiekviena moteris visų pirma turėtų išmokti sekso metu atsipalaiduoti.

Tikrai ne visos moterys orgazmą patiria kas kartą, todėl reikėtų apie tai sekso metu negalvoti. Pernelyg didelis susirūpinimas, ar pavyks pasiekti orgazmą, taip pat gali lemti, kad jo pasiekti nepavyks...

Dar viena gana dažna priežastis, kodėl moterims sudėtinga pasiekti orgazmą, yra tai, kad moterys pernelyg prastai save vertina. Tai, be abejo, turi įtakos ir lytinių santykių kokybei. Kita priežastis -  ne visos moterys gali pasakyti, kad puikiai žino, kas joms patinka. Taigi, partneriui gali būti gana sudėtinga bandyti išsiaiškinti, kas galėtų padėti partnerei pasiekti palaimos viršūnę. Geriausias būdas, galintis padėti moteriai atrasti, kas jai labiausiai patinka, be abejo, yra savityra.

Vienoms moterims daugiausiai malonumo teikia G taško stimuliacija, kitoms – klitorio, todėl sekso žaisliukų gamintojai sukūrė tam priemonių: G taško masažuoklis leidžia stimuliuoti G tašką ir taip patirti palaimos viršūnę, o vibratoriai porai gali padėti užtikrinti patirti klitorio orgazmą.

Vis dėlto, dažniausiai problema, kodėl nepavyksta patirti orgazmo, slypi ne moters fiziologijoje, o psichologijoje, taigi, visų pirma, ką turi išmokti padaryti moteris, tai labiau pasitikėti savimi, atsipalaiduoti ir žinoti, kas jai labiausiai patinka. Visa tai tikrai padės pasiekti „didįjį O“!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų