Pereiti į pagrindinį turinį

Seksas – idealiausia priemonė santykiams stiprinti?

2012-10-17 22:00
Seksas – idealiausia priemonė santykiams stiprinti?
Seksas – idealiausia priemonė santykiams stiprinti? / Shutterstock nuotr.

Regis, tik vakar jautėtės tikra princese ar princu iš pasakos, mėgavotės gyvenimu ir mylimo žmogaus dėmesiu bei aistringomis glamonėmis, o šiandien jaučiate tik šaltį?

Kodėl taip nutinka? Kaip sugrąžinti meilę, pasitikėjimą, aistrą ir geismą? Anot seksologų, šaltį santykiuose paprastai lydi dingęs susidomėjimas vienas kitu, apatija, seksualinis nepasitenkinimas, frigidiškumas, noras trenkti durimis ir viską palikti. Jei nesiimsite priemonių ir nekreipsite dėmesio į sekso trūkumą, viskas gali tapti nepataisoma.

Tokie atšalimo periodai ypač būdingi kartu gyvenančioms, bet oficialiai savo santykių neįteisinusioms poroms. Ne ką mažesnė rizika kylą ir jaunoms poroms, patekusioms į meilės trikampį. Tačiau tai gali paliesti ir ne vieną dešimtmetį kartu gyvenančius sutuoktinius.

Psichologai tikina, jog vyrai linkę be didelių dramų išgyventi santykių problemas. Tiesiog jie pasineria į tai, kas nesusiję su nemaloniais šeimyniniais išgyvenimais. Pavyzdžiui, visa galva neria į darbus, o sekso malonumų ieško kitur.

Įveikti susvetimėjimą jums padės gyvenimo paįvairinimas. Galite aplankyti tik jums dviems svarbias vietas ar nuvykti į šalį, kurioje jau seniai svajojote pabūvoti. Išbandykite ir naujas vietas seksui, mylėkitės, geiskite vienas kito. Juk svarbiausia yra nelaikyti savyje neišsakytų žodžių ar ramybės neduodančių jausmų. Svarbu pasikalbėti ir  išsipasakoti.

Nevirskite nuobodžia pora ir neleiskite savo laisvalaikio namuose. Nepamirškite suburti draugų, nueiti į kiną. Tvirtos poros neleidžia laiko tik dviese, todėl nebijokite kartais savo mylimosios ar mylimojo išleisti į draugų vakarėlį.Tačiau nepamirškite ir savo švenčių: dovanokite dovanas pirmosios pažinties, pirmojo sekso ar bučinio progomis. Tokios mielos smulkmenos suteiks daugiau pozityvių emocijų, pojūčių ir spalvų.

Ne ką mažiau svarbūs ir prisilietimai, seksas. Nereikia bučinio priimti tarsi komandos greičiau bėgti į lovą. Mėgaukitės švelniais mylimojo prisilietimais prie veido, lūpų, plaukų. Flirtuokite vienas su kitu. Kuždėkite vienas kitam švelnius žodžius, girkite vienas kitą ir mėgaukitės prisilietimais. Seksologai tikina, jog geriausiai santykių tvirtumą atspindi seksualinis ryšys. Jei mylimieji reguliariai mėgaujasi erotiniais žaidimais, oraliniu seksu ir nevengia įgyvendinti savo erotinių fantazijų, tarpusavio santykiai išlieka stabilūs ir tvirti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų