Vaistininkės patarimai moterims: kaip išlaikyti seksualinį potraukį?

  • Teksto dydis:

Moters seksualinis potraukis arba libido bėgant metams natūraliai svyruoja. Jo sumažėjimas dažnai sutampa su santykių pabaiga ar dideliais pokyčiais gyvenime, tokiais kaip nėštumas, menopauzė ar kitos ligos. „Camelia“ vaistininkė Laura Masiulienė sako, kad nustačius pagrindinę žemo lytinio potraukio priežastį, galima rasti veiksmingų gydymo būdų jam atstatyti ir net sustiprinti.

„Moters libido yra varomoji jos gyvenimo jėga, skatinanti visas veiklas: biologines, kultūrines, kūrybines, seksualines. Jis glaudžiai susijęs su moters psichine energija – kad seksualinis potraukis išliktų aukštas, būtina daug dėmesio skirti būtent psichologinei sveikatai“, – sako vaistininkė.

Kas lemia sumažėjusį libido

Atlikti įvairūs moksliniai tyrimai parodė, kad net 40 proc. moterų bent kartą per gyvenimą patiria vienokias ar kitokias seksualines problemas. Jei sekso metu moteris sunkiai patiria malonumą, prarado suinteresuotumą užsiimti seksualine veikla ir pastebėjo seksualinių minčių ar fantazijų trūkumą, tai gali būti ženklai, kad jos libido yra sumažėjęs.

„Libido sumažėjimą gali lemti daug įvairių faktorių: pokyčiai asmeniniuose santykiuose, ligos ar kiti sveikatos sutrikimai, ilgainiui patiriami stresas, nerimas ir nuovargis, didelis alkoholio ar narkotinių medžiagų vartojimas, patirta seksualinė prievarta. Įtakos gali turėti ir moters vartojami vaistai ar kontraceptikai“, – teigia L. Masiulienė.

Libido sumažėjimą gali lemti daug įvairių faktorių.

Pasak vaistininkės, nėra vienos žemo libido priežasties, todėl labai svarbu apie tai pasikalbėti su gydytoju. Sumažėjęs seksualinis potraukis gali signalizuoti apie depresiją, skydliaukės problemas, vėžį ir širdies, inkstų ar kepenų nepakankamumą.

Padėti gali gyvenimo būdo pokyčiai

Norinčioms išlaikyti aukštą seksualinį potraukį ar jį atstatyti, pirmiausia, reikia palaikyti gerą fizinę sveikatą ir formą. Taip pat vaistininkė rekomenduoja aktyviai dalyvauti socialiniame ir kultūriniame gyvenimuose, skirti dėmesio santykiams su artimais žmonėmis. Be to, naujai atrasta veikla ar hobis taip pat gali paskatinti aukštesnį moters libido.

„Moteris gali sąmoningai sustiprinti savo libido išlaikydama pusiausvyrą tarp darbo ir poilsio, aktyviau sportuodama, sveikai maitindamasi, palaipsniui atsisakydama žalingų įpročių. Įsitraukimas į visuomeninę veiklą, savanoriavimas irgi glaudžiai susijęs su libido padidėjimu. Kaip vienos iš priemonių populiarėja ir sąmoningumo praktikos bei joga“, – teigia „Camelia“ vaistininkė.

Prieš einant pas gydytoją – vizitas į vaistinę

Mokslinės studijos rodo, kad libido sustiprinti gali ir sveikatinimo priemonės bei farmaciniai preparatai. Su seksualinio potraukio problemomis susiduriančios moterys gali išbandyti peruvinių pipirnių šaknų (maca) ekstraktą, gaunamą iš Bolivijoje ir Peru Andų regione augančio augalo. Šis suteikia energijos, ištvermės, palaiko fizinį ir protinį ištvermingumą.

„Taip pat rekomenduočiau per dieną suvartoti 30 mg cinko, kuris atsakingas už hormoninio balanso stimuliaciją, į mitybos racioną įtraukti ir vadinamuosius afrodiziakus: imbierą, juoduosius pipirus, kardamoną, cinamoną, šokoladą, muskato riešutus, austres ir ličio vaisius“, – pataria „Camelia“ vaistininkė.

Visgi, jei seksualinio potraukio sumažėjimas pradeda kelti nerimą, trukdo santykiams ir natūraliomis priemonėmis nepavyksta jo pakelti, vaistininkė nurodo, kad tada – būtina kreiptis į gydytoją.

„Prieš vizitą patariu susirašyti pastebėtus simptomus, pasižymėti, kada jie prasidėjo, taip pat prisiminti turėtas sveikatos problemas ir kokie gydymo metodai buvo taikomi joms spręsti. Tai padės gydytojui nustatyti, kas galėjo sukelti libido sumažėjimą ir skirti reikalingą bei jums pritaikytą gydymą“, – pataria L. Masiulienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jfdfhn

Jfdfhn portretas
Moterys komentatorės, jūs čia visos akivaizdžiai esate sex bombos, jūs net neturite suvokimo, ką reiškia prarasti libido. Su meile tai neturi nieko bendro.

Juk viskam buna

Juk viskam buna  portretas
Juk viskam buna ir pradzia ir pabaiga..taip ir su sexu..viskam buna pabaiga ! Sexas yra meile ! Bet dabar sexas ,su bet kuo ir bet kur..Taip ir persisotina tuo sexu,,,,Menopauze tai gamtos dovana,visi mes senstam...juk moteriai menopauze tai ruduo.Dar bus ir ziema..ir vyrams tas pats...ateina laikas,kad norisi,bet negali,moteris gali,bet nenori..tai ,viskas normalu.. Normalu gyvenima reikia gyventi,o ne vien tik del sexo ir suprasti 4 gamtos motineles desnius ...iesko jaunu,paskui dar jaunesniu...ziuri,kad jau pusei sesiu..

!!!!

!!!! portretas
Jausmai ir libido turi ateiti is meiles kitam zmogui.Koks libido gali būti vyrui prostitutui parejusiam namo pas žmoną,arba koki libido gali jausti žmona tokiam vyrui kuris eina su bet kuo ,bet kada.Tokiam vyrui gali jausti tik pasišlykštėjimą.O gražūs jausmai ir libido,geram žmogui visada yra ,nesvarbu ar nėščia ,ar menopauze.O menopauze ne liga o atvirkščiai, toks jausmas galingas ,kada nereikia bijoti kad pastosi,meilė su mylimu zmogumi tokia galinga ,kad ne visi supras. Tik atejus menopauzei supranti ,kad seksas nuostabus, be baimes .Žinoma ,kaip sako,persivalgius tampa neskanus maistas,taip ir seksas,netaškykite save su bet kuo,bet kur,bet kada. Per TV rodo nesveikų žmonių, iškrypėlių vaizdus.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių