Profesorius: ketvirtadalį visų naujų COVID-19 atvejų sudaro vaikai

  • Teksto dydis:

Ruošiantis vaikų skiepijimui nuo koronaviruso prezidentas Gitanas Nausėda susitiko su Sveikatos ekspertų taryba bei vaikų ligų gydytojais ir aptarė vaikų sergamumo ir vakcinavimo klausimus, praneša laida „Labas vakaras, Lietuva“.

Profesorius Rimantas Kėvalas sako, kad kol kas Lietuvos pediatrų draugija nėra priėmusi rekomendacijos dėl penkerių vienuolikos metų vaikų skiepijimo.

Profesorius Mindaugas Stankūnas tikina, kad šiuo metu epidemiologinė situacija šalyje išlieka įtempta, tačiau geresnė nei buvo prieš mėnesį.

Vis dėlto, ketvirtadalį užsikrėtimų sudaro vaikai. Jo teigimu, nuo pandemijos pradžios reanimacijoje gydyta daugiau nei pusantro šimto vaikų.

Daugiausia ligoninėse gydyta vaikų iki penkerių metų. Lietuvoje vaikus nuo penkerių metų planuojama skiepyti antroje gruodžio pusėje. Pasak prezidento, svarbu, kad informacija apie vaikų skiepijimą būtų tikslesnė ir lengvai prieinama tiek tėvams, tiek ir vaikams.

„Matome, kad vaikų vakcinavimo klausimas šiandien tikrai yra labai aktualus mūsų visuomenei – tėvams, gydytojams ir mokykloms. Reikalingi tam tikri veiksmai, kad vakcinacijos sistema būtų patobulintina. Per susitikimą buvo aptartas ne tik vakcinavimo klausimas, bet ir vaikų sergamumas. Tai yra tikrai aktualus klausimas. Matome, kad vaikai serga COVID-19 liga ir vaikai patenka į intensyvios terapijos skyrius“, – sakė prezidento vyriausioji patarėja Irena Segalovičienė.

„Jeigu mes paimtumėme šio rudens skaičius – mokyklos atostogų laikotarpį, atvejų procentas siekė daugiau nei 30 proc. Tai reiškia beveik kas trečias naujas COVID-19 atvejis buvo fiksuojamas būtent tarp vaikų. Po mokinių atostogų tas procentas yra šiek tiek nukrięs, bet jei mes pažiūrėtume praeitos savaitės duomenis, tai vaikai tarp visų naujų COVID-19 atvejų sudarė apie ketvirtadalį – 25 proc.“, – teigė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius M. Stankūnas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...(

...( portretas
88 metu marazmatikas profesorius. Ne jokinkit

Nu

Nu portretas
Ka cia smulkintis, tik gime ir iskart begale, neaiskiu skiepu ir musko cipa i smegenis. Tvarka turi buti. Mokslas - jega! Atsibodo daryti eksperimentus ant ziurkiu ir kiauliu, tai sugalvojo zmones paversti eksperimentiniais avinais.

Man

Man  portretas
tai baisu, kad ruošiasi vaikus badyti. Jau ta nuotrauka su susigraudinusia mergaite...brr...Aišku- Afrikoje dar baisiau - ten apipjausto.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių