Antibakterinis muilas: kodėl naudoti kenksminga?

Be antibakterinio muilo daugelis šeimų neįsivaizduoja savo kasdienybės. Gydytojas Alvydas Unikauskas paaiškina, kodėl šiuos muilus – tariamą geriausią apsaugą nuo bakterijų ir virusų – turime tuoj pat liautis naudoti.

JAV Maisto ir vaistų tyrimų agentūra uždraudė 19 chemikalų, naudojamų antibakterinio muilo gamyboje. Šis muilas ne tik nėra efektyvesnis nei paprastas, bet jis gali sukelti ir sveikatos sutrikimų:

1. Naudojant antibakterinį muilą bakterijos prisitaiko ir tampa atsparios;

2. Antibakterinis muilas sutrikdo hormonų veikimą. Atlikti tyrimai parodė, kad medžiagos, esančios muiluose, griauna hormonų sistemą;

3. Antibakterinio muilo naudojimas didina alerginį jautrumą tiek aplinkai, tiek maisto produktams. Iš pradžių atsiranda tik vietinės alerginės reakcijos, bet galiausiai jos alergizuoja visą organizmą.

Negana to, pasak gydytojo A. Unikausko, naudodami antibakterinį muilą naikiname gerąsias ant mūsų odos esančias bakterijas, kurios saugo odos paviršių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rimtas bajeris,

rimtas bajeris, portretas
visai neseniai situs muilus uzdraude JAV,pamastykit konel mums aliosoms ji veza ir papigei pardavineja,juk anksciau ju kaineles buvo vos kaip ne vaistu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių