Apibrėžta, kokių reikalavimų turi laikytis optometrininkai

  • Teksto dydis:

Siekiant užtikrinti, kad pacientai gautų kokybiškas paslaugas, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) nustatė, kaip turėtų dirbti optometrininkai, tikrinantys akis klientams perkant akinius ar kontaktinius lęšius.

Kaip rašoma SAM pranešime, tokio reikalavimų aprašo iki šiol nebuvo, todėl dabar bus galima užtikrinti ir pacientų saugumą, ir aiškumą, kokius reikalavimus būtina atitikti patiems specialistams.

Specialistai, tikrinantys akis įsigyjant akinius ar kontaktinius lęšius, nuo šiol turės paisyti nustatytų higienos reikalavimų, taip pat specialių reikalavimų įrangai. Patys specialistai buvo išreiškę norą, kad toks aprašas jų darbui būtų sukurtas.

Numatyta, kad teikiant optometrininko paslaugas įstaigoje privalo būti tam tikra įranga – testų projektorius ar skystųjų kristalų monitorius regos aštrumui nustatyti, taip pat autorefraktometras ar autorefraktokeratometras regėjimo refrakcijai nustatyti, lentelė skaitymo akiniams parinkti. Be to, teikiantieji optometrininko paslaugas turi užtikrinti, kad įstaigoje būtų bandomųjų lęšių rinkinys, bandomieji rėmeliai, spalvų juslės lentelės, centimetrinė liniuotė ar pupilometras, plyšinė lempa.

Tvarką, kaip organizuojamas optometrininko paslaugų teikimas, nustato įstaigos, kurioje šios paslaugos teikiamos, vadovas.

SAM primena, kad optometrininko praktikos paslaugos nėra apmokamos Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių