Apie žmonių parduodamus vaistus internete: įvardijo kelias bėdas

  • Teksto dydis:

Policijos virtualus patrulis primena, kad draudžiama prekiauti vaistais neturint tam specialios licencijos.

Ši prekyba taip pat draudžiama ir elektroninėje erdvėje.

„Ir ne šiaip draudžiama, o už tokią veiką yra numatyta atsakomybė: fiziniam asmeniui gali būti skirta iki 300 eurų bauda, o juridinio asmens atstovui net iki 1800 eurų. Na ir, žinoma – vaistai konfiskuojami. Bet viešojoje erdvėje siūlymų įsigyti vienų ar kitų vaistinių preparatų vis pasitaiko. Matyt, kol yra paklausa, bus ir pasiūla“, –rašoma policijos virtualaus patrulio feisbuko paskyroje.

Norėdami žmones apsaugoti, pareigūnai primena, kad sveikata yra brangiausias žmogaus turtas. „Tai aksioma ir nenuostabu, kad vaistai yra ta prekė, kurios būtinumu mes neabejojame. Tačiau vaistai yra specifinė prekė. Dėl šios priežasties yra sugalvoti receptai, o vaistinėse dirba farmacininkai, kurie visada patars, pasiūlys ar, kaip tai jums nepasirodytų keista – kartais net primygtinai nerekomenduos jums vartoti vieno ar kito preparato. Internete viso to jūs nerasite“, – rašė pareigūnai.

Kitas labai svarbus aspektas – padirbiniai.

„Patikėkite, klastojamos ne tik žinomų gamintojų rankinės, bateliai ar aksesuarai. Vaistai klastojami ne rečiau. Ir pelnas už vaistų klastotes nepalyginamai didesnis, nei gaunamas prekiaujant padirbtais marškinėliais. Tik jei nusipirkęs padirbtus marškinėlius gali tik nusivilti, tai nusipirkęs padirbtus medikamentus – ne tik nepagyti, bet net ir pakenkti sau, – rašoma policijos virtualaus patrulio feisbuko paskyroje. – Ir dar. Yra toks reiškinys – savigyda. Populiarus reiškinys, bet pražūtingas. Pablogėjus sveikatai, paprastai su uždelstomis ligomis toks asmuo patenka į gydymo įstaigą. Deja, ne visos uždelstos ligos sėkmingai gydomos. Todėl pabaigai – tradicinis nuoširdus mūsų patarimas bei palinkėjimas – niekada nepirkite internete vaistų iš nežinomo pardavėjo, pasikliaukite oficialiomis vaistinėmis ar jų svetainėmis, o prieš vartodami medikamentus, visada pasitarkite su gydytoju ar vaistininku. Būkite sveiki.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bagira

Bagira portretas
Bukit protingi. Nepirkite jokiu vaistu internetu. Jeigu pirksite gali būti labai blogai su sveikata. Turiu pavizdi. Per tuos vaistus kurie jie siūlo telefonu iš skirtingu numeriu. Aš netekau mamos. Todėl perspėju niekados nepirkit.

Anonimas

Anonimas portretas
Reiktu patikrinti ir turgeliuose veikiancias rusiškas vaistinėles!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių