Ateityje sutrikus e. sveikatos sistemai, paciento priemokos senjorams mokėti nereikės

Vyriausybė trečiadienį pritarė, kad ateityje sutrikus e. sveikatos sistemai ir negalint išrašyti elektroninio recepto, 75 metų ir vyresniems senjorams, vaistinėje pateikusiems popierinį receptą, paciento priemoka būtų padengiama automatiškai ir žmogui pačiam jos mokėti nereikėtų.

„Šio pakeitimo tikslas – užtikrinti, kad paciento priemokos dengimas galėtų būti taikomas kompensuojamųjų vaistų ir kompensuojamųjų medicinos pagalbos priemonių išdavimui, vykdant jį ne tik pagal e. receptą, bet ir pagal popierinius receptus“, – Vyriausybės posėdyje sakė sveikatos apsaugos viceministrė Kristina Garuolienė.

Nuo liepos 1-osios įsigaliojus Sveikatos draudimo įstatymo pataisoms, priemokų už kompensuojamuosius vaistus nebeturi mokėti mažas pajamas gaunantys pensininkai ir negalią turintys žmonės, taip pat visi vyresni nei 75 metų senjorai.

Vis dėlto, ateityje sutrikus e. sveikatos sistemai, su popieriniais receptais priemokos iš karto bus padengiamos tik vyresniems nei 75 metų amžiaus senjorams.

„Kitiems asmenims, turintiems teisę į kompensuojamąją priemonę, išduodant vaistus, jie priemoką turės sumokėti savo lėšomis, tačiau vėliau turės galimybę kreiptis į Valstybinę ligonių kasą dėl išlaidų priemokai padengimo“, – teigė K. Garuolienė.

Kompensuojamųjų vaistų išdavimo tvarkos pakeitimus Sveikatos apsaugos ministerija pateikė po to, kai liepos 20 dieną Vilniuje vykusios liūties metu trūko nuotekų vamzdis ir buvo užpilta Registrų centro serverinė.

Dėl to buvo sutrikusi daugelio įmonės valdomų sistemų veikla. E. sveikatos sistema neveikė kiek daugiau nei savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių