Atšaukus karantiną, izoliuotis bus galima tik vienoje reabilitacinėje ligoninėje

  • Teksto dydis:

Įvertinus epidemiologinę situaciją ir tai, kad įstaigos laipsniškai atnaujina planines paslaugas, nuo birželio 17-osios pacientai, kuriems diagnozuojama lengva koronaviruso infekcijos (COVID-19) forma ir neturintys, kur izoliuotis, tą galės padaryti tik vienoje medicininės reabilitacijos įstaigoje – Abromiškių reabilitacinėje ligoninėje, o ne šešiose, kaip buvo numatyta balandžio pradžioje.

Užsikrėtusieji koronavirusu, kuriems leidžiama gydytis ambulatoriškai, izoliuotis galės Elektrėnų rajone įsikūrusioje Abromiškių reabilitacinėje ligoninėje. Į ją pacientai bus atvežami iš visos Lietuvos, nepriklausomai nuo jų gyvenamosios vietos, o už pervežimą bus atsakinga ta savivaldybė, kurioje žmogus gyvena.

Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, įvertinta, kad šiuo metu visos reabilitacijos įstaigoms – sanatorijoms, reabilitacijos centrams – tikrai nėra poreikio laikyti vietų rezervo lengva koronavirusinės infekcijos forma sergantiesiems.

„Planinės paslaugos pacientams yra labai reikalingos, tad skatiname įstaigas prisitaikyti prie naujos realybės ir kaip įmanoma greičiau atverti duris pacientams, kad kuo daugiau jų gautų tas paslaugas, kurių laukia. Šis sprendimas leis reabilitacijos paslaugas teikiančioms įstaigoms svariai padidinti pajėgumus priimti pacientus, laukiančius reabilitacinio gydymo“, – sako ministras A. Veryga.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) turimais duomenimis, iki šiol vienintelėje Abromiškių reabilitacinėje ligoninėje ir buvo izoliuojami lengva koronavirusinės infekcijos forma užsikrėtusieji, kuriems nebuvo reikalingas gydymas stacionare. Daugiausiai tokių pacientų įstaigoje buvo 17. Kitų penkių reabilitacijos įstaigų –„Eglės sanatorijos“, „Palangos lino“, „Palangos Žvorūnės“, „Pušyno“, „Draugystės sanatorijos“ – planuoti pajėgumai – daugiau nei 700 vietų – nepanaudoti išvis.

Kaip ir iki šiol, pacientų, kurie bus izoliuoti Abromiškių reabilitacinėje ligoninėje, sveikatos priežiūra nuotoliniu būdu rūpinsis jų šeimos gydytojai. Reabilitacijos įstaigoje pacientą prižiūrės budintis slaugytojas, kuris stebės jo savijautą ir užtikrins, kad šis laikytųsi visų ambulatoriniam gydymui būtinų taisyklių.

Pacientai iš medicininės reabilitacijos klinikos bus išrašomi, jeigu, atlikus du testus iš eilės, esant ne trumpesniam kaip 24 val. intervalui, abu kartus bus gauti neigiami tyrimo dėl koronaviruso infekcijos rezultatai. Jeigu pacientui, kuriam buvo diagnozuota koronaviruso infekcija, dėl tam tikrų priežasčių vėliau tepinėliai dėl viruso nebuvo tirti, po 37 dienų nuo ligos diagnozavimo dienos jis bus laikomas pasveikusiu ir taip pat bus išrašomas iš įstaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių