Atskleista, kokie produktai malšina nikotino poveikį (sąrašas)

Neseniai JAV dietologai sudarė produktų, kurie padeda malšinti nikotino poreikį, sąrašą. Pasak specialistų, kiekvienas su žalinguoju įpročiu kovojantis žmogus, juos turėtų įtraukti į dienos meniu.

Imbieras

Imbieras malšina nikotino potraukį, padeda lieknėti, jaunina, šalina iš organizmo toksinus. Jo sudėtyje – galybė vitaminų ir mineralų. Galite gerti arbatą su imbieru arba juo gardinti salotas (geriausiai veikia termiškai neapdorotas imbieras) arba galite tiesiog pačiulpti imbiero gabalėlį, kai užsinorėsite rūkyti.

Šokoladas

Kai metate rūkyti, labai norisi saldaus. Taip yra dėl to, kad negaudamas nikotino organizmas patiria ir psichologinį, ir fizinį stresą. O saldumynai – vienas lengviausiai prieinamų natūralių antidepresantų. Tiesa, geriau rinkitės juodąjį šokoladą. Jis ne tik veikia kaip antidepresantas, bet ir mažina nikotino trauką, o ir kalorijų jame ne tiek ir daug, be to, tokio šokolado daug nesuvalgysi.

Citrina

Rūgšti citrina gali apmaldyti rūkaliaus norą užsidegti cigaretę. Be to, citrinose gausu vitamino C, kuris būtinas metančiojo rūkyti organizmui, nes cigarečių dūmai ardo šį vitaminą, tad jo resursus būtina atstatyti. Galite į vandenį išspausti citrinų sulčių ir šiek tiek įdėti imbiero. Galima citrinos sultimis gardinti salotas.

Salieras

Aštrus saliero skonis padės susidoroti su noru užtraukti dūmą. Ši daržovė turi neigiamą kaloringumą, tai yra jai suvirškinti sunaudojama energijos daugiau nei ji suteikia organizmui.

Juodieji serbentai

Vitamino C šaltinis, kuris, kaip jau minėjome, būtinas metantiesiems rūkyti. Taip pat tinka ir kitos uogos.

Petražolė

Jeigu pakramtysite petražolės, apmalš alkis ir nikotino poreikis. Be to, vos 50 g šio žalumyno yra vitamino C paros norma. Dar petražolėse yra vitaminų B ir A, karotino.

Brokoliai

Šioje daržovėje yra medžiagos, aktyvinančios geną NRF2, kuris savo ruožtu saugo plaučių (vieno silpniausių rūkalių organo) ląsteles. Brokoliuose gausu kalio, cinko, vario, fosforo ir magnio, beveik visų vitaminų. Jie padeda šalinti iš organizmo kenksmingas medžiagas.

Daržovių sultys

Neretai atsisakiusieji cigaretės tampa nervingi, jaučiasi prislėgti ir nelaimingi. Tam, kad įveiktų blogą nuotaiką gamta sugalvojo magnį, kurio gausu burokėliuose, morkose, moliūguose, dribsniuose ir riešutuose. Norint pasiekti maksimalų efektą specialistai rekomenduoja gerti išvardintų daržovių sultis.

Verta žinoti:

Mesdami rūkyti ypač apribokite kavos ir alkoholio kiekį. Mat ne vienam rūkaliui atrodo, kas puodelis kavos, taurelė degtinės ar bokalas alaus be cigaretės nebus tokie malonūs. Be to, atsisakykite ir riebių bei rūkytų patiekalų, nes jie didina norą užsirūkyti, padeda priaugti svorio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių