Australijoje tikrinamas užsikrėtimo Kinijoje plintančiu virusu atvejis

Australijoje vienam vyrui pasireiškus SARS giminingo viruso simptomams, jis buvo izoliuotas savo namuose. Tai pirmasis įtariamas šiuo metu Kinijoje paplitusio koronaviruso atvejis Australijoje, antradienį pranešė sveikatos apsaugos atstovai.

Vyriausybės departamento „Queensland Health“ atstovė teigė, kad sergantis vyras neseniai sugrįžo iš centrinėje Kinijos dalyje esančio Uhano miesto. Manoma, kad šis miestas yra koronaviruso proveržio epicentras. Mįslinguoju virusu jau užsikrėtė 218 žmonių, mažiausiai keturi juo sirgę žmonės mirė.

„Queensland Health“ atstovė Jeannette Young teigė, kad vyras sveiksta namuose, o valdžios atstovai laukia tyrimų rezultatų – greitai turėtų paaiškėti, ar vyras užsikrėtė būtent šiuo naujuoju virusu.

Nuo ketvirtadienio Australijos valdžia paskelbė, kad į Sidnėjų iš Uhano atvykstantiems keliautojams bus atliekamas medicininis patikrinimas.

Australijos vyriausybės patarėjas sveikatos klausimais Brendanas Murphy'is teigė, kad pagal šią programą ateityje gali būti tikrinami ir iš kitų Kinijos miestų skridę keleiviai, jei lėktuvuose galėjo būti didelė iš Uhano atvykusių žmonių koncentracija, tačiau, pasak jo, net ir tokios priemonės negali visiškai apsaugoti nuo viruso plitimo šalyje.

„Dauguma žmonių dar nepajautė jokių simptomų. Todėl svarbiausia yra nustatyti, kurie žmonės patenka į didesnės rizikos užsikrėsti grupę, ir užtikrinti, kad šios grupės atstovai žinotų apie šią riziką ir žinotų, kur kreiptis“, – teigė B. Murphy'is.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių