„BioNTech“ vadovas: kol kas nėra poreikio pritaikyti vakcinos koronaviruso atmainoms

„BioNTech“ ir „Pfizer“ sukurta pirmosios kartos vakcina yra veiksminga ir kovojant su tokiomis koronaviruso atmainomis kaip itin užkrečiamas delta variantas, ir šiuo metu nėra poreikio jos modifikuoti, pirmadienį pareiškė vokiečių bendrovės „BioNTech“ vadovas Uguras Sahinas (Uhuras Šachinas).

„Visai įmanoma, kad per artimiausius 6–12 mėnesių atsiras daugiau variantų ir reikės joms pritaikyti vakciną, tačiau šiuo metu tokio poreikio nėra“, – žurnalistams sakė jis.

Pasak U. Sahino, sprendimas dėl modifikacijos būtų priimtas tik tokiu atveju, jei būtų aišku, kad vakcina neveikia ar užtikrina tik žemesnę nei vidutinę apsaugą nuo viruso.

Jis taip pat pažymėjo, kad svarbu laiku priimti atitinkamą sprendimą, nes situacija kinta greitai.

„Priėmus sprendimą šią akimirką, jis gali pasirodyti esąs neteisingas po trijų ar šešių mėnesių, jei dominuos kitas variantas. Todėl sprendimas turi būti priimtas tinkamu metu“, – teigė U. Sahinas.

„Šiuo metu gerai žinome, kad palaikomosios vakcinos su motinine paderme visiškai pakanka“, – pabrėžė jis.

„BioNTech“ partnerė „Pfizer“ irgi nekartą sakė, kad plintant naujausiai COVID-19 bangai svarbi yra palaikomoji vakcinos dozė.

Kai kurios šalys, įskaitant Prancūziją ir Vokietiją, jau pranešė, kad nuo rugsėjo siūlys trečią skiepų dozę senjorams ir pažeidžiamiausiems asmenims.

„BioNTech“ kartu su Jungtinių Valstijų bendrove „Pfizer“ sukurti iRNR skiepai tapo pirmąja vakcina nuo COVID-19, kuri buvo patvirtinta naudoti Vakarų šalyse praėjusių metų pabaigoje.

Informacinė RNR (iRNR) – tai genetinė technologija, kuri pateikia kūno ląstelėms „instrukcijas“, kaip sukurti dyglio baltymus, aptinkamus ant SARS-CoV-2 viruso paviršiaus.

Vėliau veikiamas tikro viruso, organizmas atpažįsta dyglio baltymus ir sugeba su jais kovoti.

Šią technologiją savo sukurtoje vakcinoje naudoja ir JAV farmacijos įmonė „Moderna“.

„BioNTech-Pfizer“ pristatė apie milijardą savo vakcinos dozių daugiau kaip 100 pasaulio šalių ir teritorijų.

Kompanijos prognozuoja, kad iki šių metų pabaigos jų skiepų gamyba padidės iki 3 mlrd. dozių, o kitąmet sieks iki 4 mlrd. dozių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lauris

Lauris  portretas
Jus bionteh susikiskite sau tas vakcinas netestuotas i antra gala jums neiseis visu paskiepiti jus zmones jau douos i teisma
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių