Bus testuojami visi medikai ir simptomus pajutę vyresni nei 65 metų gyventojai

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) tikslina atvejo apibrėžimą ir tiriamųjų grupes – nuo šiol tiriami dėl galimos infekcijos bus visi sveikatos priežiūros specialistai bei vyresni nei 65 metų amžiaus žmonės, kuriems pasireiškia ūmios kvėpavimo takų infekcijos simptomai.

Ministerija skelbia, kad taip pat ir toliau bus tiriami visi susirgę, kurie keliavo užsienyje, bei turėję kontaktą su patvirtintu COVID-19 atveju Lietuvoje.

Pasak valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos, toks sprendimas priimtas įvertinus infekcijos plitimą visuomenėje.

„Matome, kad gydymo įstaigose, net ir tose, kuriose nėra tie penki centrai, į kuriuose pacientai turėtų patekti, daugėja užsikrėtimo atvejų, ir tai yra labai aiškus ženklas, kad privalome didinti medikų testavimo apimtis. Tiriamųjų grupių išplėtimas tą ir leis padaryti“, – pranešime sako A. Veryga.

 


Šiame straipsnyje: Aurelijus VerygakoronavirusasKoronavirusas LietuvojegydytojaiCOVID-19 saviizoliacijaCOVID-19 karantinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietiškas

Pilietiškas  portretas
Tai reikėjo daryti jau kovo pradžioje! Lėtsi mąstosi "profesionalams"...

Ryzas pudelis

Ryzas pudelis portretas
O jauni tegu dvesia...

Ona

Ona portretas
Lietuvoje yra 2 neįgalūs merai,vis galvojantys,kad už juos dirbti turi kažkas kitas. Kiek laiko praėjo,o ir šiandien nežino kur talpins grįžusius. Jiems viskas vis negerai,mat reikia pajudinti uodegas.ana iš dangaus nekrenta. DIRBKIT!!!!!
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių