COVID-19 aukų sąraše – dar vieno jauno žmogaus gyvybė: priklausė 10–19 metų amžiaus grupei

  • Teksto dydis:

Kaip šeštadienio rytą pranešė Statistikos departamentas, praėjusią parą nuo koronaviruso mirė keturiolika žmonių. Tarp COVID-19 aukų – ir jauno žmogaus gyvybė.

Nuo COVID-19 praėjusią parą mirė penki 80–89 metų žmonės, keturi 70–79 metų asmenys, po du 50–59 ir 90-99 metų grupėms priklausantys gyventojai. Vienas mirusysis priklausė 10–19 metų amžiaus grupei. Statistikos departamento duomenimis, tai pirmasis nuo COVID-19 miręs tokio amžiaus asmuo.

Dvylika mirusiųjų buvo neskiepyti arba paskiepyti nepilnai.

Praėjusią parą į ligonines dėl COVID-19 paguldyti 97 žmonės – beveik tiek pat, kiek buvo ankstesnę parą.

65 pacientams ligoninėse taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, deguonis papildomai tiekiamas 946 žmonėms.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys anksčiau yra sakęs, jog griežtos pandemijos valdymo priemonės būtų pradedamos taikyti tuo atveju, jeigu užimtų reanimacijos lovų skaičius šalyje pasiektų 240.

Vyriausybė taip pat yra nusprendusi, jog reikalavimai neturintiems galimybių paso būtų atlaisvinami tada, kai per kalendorinę savaitę ligoninėse nebūtų gydoma daugiau nei 300 koronavirusu sergančių pacientų.

Iš beveik 7,3 tūkst. asmenų, iki šiol mirusių nuo COVID-19, pilnai paskiepyta buvo 613. Tiesiogiai ir netiesiogiai su COVID-19 siejama apie 13,7 tūkst. mirčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tyutf

Tyutf portretas
Reikia daktarus gerai papurtyt kodel negyde o numarino sundaktariai

Vaje

Vaje portretas
Kažkodėl atrodo, kad jaunuolis gavo pirmą skiepą, ir organizmas neatlaikė.

Ter

Ter portretas
Pavadinti"reklama"?Kokiu žmogum reikia būti? Kaip sunkiai miršta žmonės nuo šito viruso. Ir nežinai kodėl,prieš tai buvęs visai sveikas žmogus per tris dienas palieka. Neduok dieve tai patirti niekam,net ir kvailai galvojančiam.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių