COVID-19 nusinešė nė 30 metų neturėjusio ir nuo koronaviruso pasiskiepijusio vyro gyvybę

Penktadienį Respublikinėje Šiaulių ligoninėje nuo COVID-19 ligos užgeso 20–29 metų amžiaus grupei priklausęs asmuo. Radviliškio rajono gyventojas, kaip teigia ligoninės atstovė, buvo pasiskiepijęs nuo koronaviruso.

Kaip portalui kauno.diena.lt teigė ligoninės ryšių su visuomene specialistė Zita Katkienė, miręs vyras turėjo gretutinių ligų. 

„Jis buvo pasiskiepijęs nuo koronaviruso“, – portalui sakė ligoninės atstovė, pridūrusi, kad daugiau informacijos apie šį atvejį negali atskleisti dėl asmens duomenų apsaugos.

Naujausiais duomenimis, Respublikinėje Šiaulių ligoninėje gydomi 79 COVID-19 pacientai. 16 ligonių gydoma Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje, 15  iš jų turi gretutinių ligų. Jauniausias reanimacijos skyriuje gydomas asmuo – 48, vyriausias – 73-ejų metų.

Septyniems pacientams taikoma didelės tėkmės deguonies terapija, aštuoniems – dirbtinė plaučių ventiliacija, šešiems – vazopresorių terapija.

Respublikinės Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko klinikoje nuo COVID-19 gydomi keturi vaikai. 

Dėl COVID-19 laikinai nedirba septyni slaugytojai, gydytojai dirba visi.

Kaip skelbta pirmadienio rytą, praėjusią parą nustatyti 1043 nauji COVID-19 atvejai, mirė 14 žmonių.

Dešimt mirusiųjų buvo nepaskiepyti arba paskiepyti iš dalies.

Praėjusią parą mirė penki 80-89 metų žmonės, vienas iš jų nebuvo paskiepytas nuo COVID-19, keturi – pilnai vakcinuoti.

Taip pat mirė keturi 70-79 metų grupei priklausę asmenys, du 40-49 metų žmonės, po vieną 50-59, 60-69 ir 90-99 metų asmenį. Visi jie buvo neskiepyti.

Nuo COVID-19 ligos iki šiol iš viso Lietuvoje mirė 4930 žmonių, iš jų pilnai paskiepyti buvo 99. Tiesiogiai ir netiesiogiai su COVID-19 siejamos 9769 mirtys.

Iš viso Lietuvoje nuo COVID-19 mirė 10 20-29-erių žmonės: 9 iš jų buvo nepaskiepyti arba paskiepyti nepilnai, vienas asmuo nuo COVID-19 buvo paskiepytas pilnai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
Nukankino

tai

tai portretas
> pensininkė. Pernai rugsėjį , be vakcinos,susirgimus skaičiavo dešimtimis, dabar , su vakcinomis, - tūkstančiais.

tai gal

tai gal portretas
nuo gretutinių ligų ir reikėjo pradėti? O ne "Covid nusinešė pasiskiepijusio gyvybę". Vis kad priskaldyti iš adatos vežimą ir tokiau sėti žmonėse nepasitikėjimą, priešiškumą ir nesantaiką. Specialistai.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių