COVID-19 sergančios šeimos žinutė skeptikams: pinigų už teigiamą testą niekas nemoka

  • Teksto dydis:

„Visiems skeptikams noriu pasakyti, kad pinigų už teigiamą testą niekas nemoka. Turbūt pati susimokėčiau, kad nereiktų viso šito patirti savo kailiu“, – sako neįgalų sūnų auginanti šiaulietė Aušra (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi), kurios visa šeima neseniai sulaukė teigiamų COVID-19 testų rezultatų.

Aušros žodžiais kalbant, „šią bjaurią ligą“ į namus iš darbo parnešė jos mama ir pasidalijo su visais namiškiais.

Manė, kad gripas

„Dalinuosi sava patirtimi, nes žinau, kaip sunku sirgti ir negauti jokio gydymo. Skęstančiųjų gelbėjimas – pačių skęstančiųjų reikalas“, – teigė pašnekovė ir tikino, kad iš pradžių manė serganti gripu.

O ir pirmieji simptomai priminė tuos, kurie pasireiškia būtent sergant gripu. Pasak Aušros, labai skaudėjo galvą – atrodė, kad net žandikaulį skauda. Paskui pradėjo kilti temperatūra. Sukilo iki 38 laipsnių.  Laužė kaulus, skaudėjo raumenis.

Skęstančiųjų gelbėjimas – pačių skęstančiųjų reikalas.

„Geriau paracetamolį, gripexą, arbatas. Kitą dieną jaučiausi kiek geriau. Tiesa, skaudančią galvą raminau obuolių acto kompresais. Trečią dieną visgi nusprendžiau paskambinti į Karštąją koronaviruso liniją ir užsiregistruoti testui. O čia reikėjo apsišarvuoti kantrybe. Mano atveju, atsiliepė po 15 minučių laukimo. Paskyrė testavimąsi kitai dienai. Nuo simptomų pradžios trečiąją dieną praradau uoslę, net aštriausių kvapų nebeužuodžiau. Skonis visiškai nedingo, gal kiek prislopintą, bet aš jį jaučiau. Uoslės nebuvo tris dienas. Buvo silpna, pylė prakaitas, kelias dienas laikėsi 37,2 temperatūra, buvau užkimusi, nors gerklės ir neskaudėjo, jautėsi sunkumas krūtinėje ir nugaroje“, – simptomus, kuriuos jautė, vardijo moteris ir galiausiai teigė sulaukusi teigiamo COVID-19 testo rezultato.

Trūko informacijos

„To ir tikėjausi, tačiau galiu pasakyti, kad pamačius teigiamą koronaviruso testo rezultatą „kirto“ psichologiškai. Praktiškai su liga kovoti lieki vienas. Šeimos gydytoja tepasakė: „Gydymo nėra. Pasijusit blogai, kvieskit greitąją pagalbą“. Net jokių patarimų nedavė. Beliko pasitelkiant kitų žmonių patirtimis, pasiskirti sau gydymą“, – pasakojo Aušra.

Toliau ji dėstė, kad karščiavimą padėjo prislopinti paracetamolis arba ibuprofenas, moteris gėrė labai daug arbatos.

„Turiu žolelių mišinį, skirtą kvėpavimo takams. Į arbatą dėjau medaus, citrinos. Patariu labai gerai vėdinti namus, gerti vitaminą C ir D, cinką. Gerkite aspiriną, kad plėstų kraujagyslės. Darykite inhaliacijas – garinkitės. Aš dariausi inhaliacijas su eukaliptų, arbatmedžių, čiobrelių eteriniais aliejais. Reikia kuo giliau kvėpuoti, kad didėtų plaučių tūris“, – išbandytais savigydos būdais pasidalijo šiaulietė ir nepamiršo padėkoti visiems draugams, kurie reikiamus vaistus, maistą atveža ir padeda prie namų durų.

freepik.com

Pasak Aušros, neįgalus jos sūnus Laurynas pirmuosius koronaviruso simptomus pajuto praėjus trims dienoms po tai, kai jie pasireiškė jai.

Turbūt pati susimokėčiau, kad nereiktų viso šito patirti savo kailiu.

„Sūnui labai sunkiai krenta temperatūra. Pakyla iki 38,2 ir nukrenta tik iki 37,2, tada vėl staigiai kyla. Daugiau jokių pastebimų simptomų, o jei juos ir jaučia, deja, sūnus pats to pasakyti negali“, – atviravo moteris.

„Liga tikrai nėra prasimanymas“

Ji pasidžiaugė, kad vyras COVID-19 serga lengviau nei kiti šeimos nariai.

„Vyrui temperatūra pakilo iki 37,9, laikėsi tik kelias dienas. Dabar ji visiškai nebekyla, tačiau dingo uoslė ir skonis“, – teigė pašnekovė.

Aušra koronavirusu serga savaitę ir tikina, kad kol kas šviesos tunelio gale dar nemato.

freepik.com

„Bjauri liga, neaišku, kokios bus pasekmės. O visiems skeptikams noriu pasakyti, kad pinigų už teigiamą testą niekas nemoka. Turbūt pati susimokėčiau, kad nereiktų viso šito patirti savo kailiu. Ši liga tikrai nėra prasimanymas“, – pokalbio pabaigoje pamini moteris ir linki visiems saugoti save ir vieniems kitus. 

Kaip atskirti COVID-19, gripą ir peršalimą:



NAUJAUSI KOMENTARAI

H

H portretas
Nėra tos coronos tai didžiulė afiora naikina silpnus

Taip

Taip portretas
Jeigu nėra vaistų tai kaip ir kuo gydo medikai ligonius ligoninėse, jie arbatų neverda. Keista.Kad vyksta pasaulinis silpnų žmonių naikinimas ,tai aišku,tai geriau tiesiai ,šviesiai ir sakytų.

LAISVĖ

LAISVĖ portretas
COVID -19 TAI KOMERCINIS PROJEKTAS , KURIS SUKRAUS MILIJARDUS €€€€ LT SISTEMINIŲ ŠULŲ AFŠOROSE - SUNAIKINS LT LEGALŲ NESISTEMINI VERSLĄ - PADARIS LIETUVAI MILIJARDINE ŽALĄ - SUNAIKINS LT EKONOMIKĄ IR LT VALSTYBES KONKURENCINGUMĄ - NUMARINS TŪKSTANČIUS SILPNŲ IR SENYVŲ ŽMONIŲ NEGAVUSIUS LAIKŲ MEDIKŲ PAGALBĄ (sergančius vežių, širdės ir kraujagislių lygomis......) COVID-19 TAI AVIRA DIVERSIJA PRIE ŽMONIŲ VISUOMĖNĘ......
VISI KOMENTARAI 68

Galerijos

Daugiau straipsnių