COVID-19 užsikrėtė Druskininkų ligoninės pacientė, virusas plinta ir savivaldybėje

  • Teksto dydis:

Koronavirusas nerimą kelia ir Druskininkuose. Čia COVID-19 nustatytas Druskininkų ligoninės pacientei, virusas sparčiai plinta ir savivaldybėje. Apie naujausius koronaviruso atvejus feisbuke antradienio popietę pranešė Druskininkų meras Ričardas Malinauskas.

„Mane ką tik pasiekė žinia apie dar vieną COVID-19 atvejį – liga diagnozuota Druskininkų ligoninės pacientei, į kurortą atvažiavusiai iš Vilniaus. Kol kas žinau tik tiek, kad garbingo amžiaus moteris sekmadienį į ligoninę buvo paguldyta dėl širdies problemų“, – informavo Druskininkų meras.

„Jai, kaip ir visiems pacientams, bendra tvarka buvo atliktas COVID-19 testas, kurio rezultatai mus pasiekė šiandien. Turimomis žiniomis, moteris į kurortą iš Vilniaus atvažiuodavo prekiauti Druskininkų turgavietėje. Visa informacija apie šį atvejį perduota Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui – jo specialistai šiuo metu renka duomenis apie moters kontaktus. Druskininkų ligoninė dabar taip pat aiškinasi, kas iš personalo turėjo kontaktus su sergančia moterimi. COVID-19 serganti moteris bus pervežta į Vilnių, į infekcinę ligoninę“, – rašė R. Malinauskas.

Kiek anksčiau Druskininkų meras pranešė, kad COVID-19 plinta ir savivaldybėje. „Dalinuosi ką tik gauta informacija – dar trims savivaldybės administracijos specialistams patvirtintas koronavirusas. Viską atliekame pagal nustatytas procedūras: aiškinamės tiesioginius sergančiųjų kontaktus, darbuotojams atliekami tyrimai, o iki tol, kol bus gauti rezultatai, jie saviizoliuojasi. Ir aš, ir kiti savivaldybės vadovai praėjusią savaitę taip pat bendravome su sergančiais darbuotojais, todėl šiuo metu saviizoliuojamės, dirbame iš namų, mums bus atlikti koronaviruso testai“, – situaciją komentavo R. Malinauskas.

Pasak Druskininkų mero, savivaldybės administracijos darbas organizuojamas laikantis visų saugumo priemonių: dauguma darbuotojų dirba iš namų,  gyventojai aptarnaujami nuotoliniu būdu. Sergantys darbuotojai saviizoliuojasi, jų sveikata nuotoliniu būdu rūpinasi medikai.

„Šiuo metu intensyviai aiškinamės, kokius išorinius kontaktus turėjo sergantys asmenys. Pagal tai matysime, kaip plėsis tyrimų ratas – atliksime tiek tyrimų, kiek reikės, kad suvaldytume ligos plitimą. Kai tik turėjusiu daugiau svarbios informacijos  – iš karto pasidalinsiu naujienomis“, – feisbuke rašė meras.

Primename, kad per praėjusią parą Lietuvoje nustatyta 115 naujų koronaviruso atvejų, bendras susirgimų skaičius šalyje siekia 4693.

Šiuo metu koronaviruso infekcija tebeserga 2217 asmenų, 2365 – pasveiko. Nuo COVID-19 iš viso mirė 92 žmonės, dėl kitų priežasčių mirė 19 užsikrėtusiųjų.

Izoliacijoje yra 23 tūkst. 981 asmuo. Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje nustatyti 274 įvežtiniai atvejai. Per praėjusią parą ištirti 6993 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso. Iš viso iki šiol ištirti 774 tūkst. 987 ėminiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių