COVID-19 židiniai fiksuojami darželiuose, įmonėse, nerimas dėl situacijos Visagine ir Marijampolėje

  • Teksto dydis:

Koronavirusas toliau plinta darželiuose, kai kuriose gamybos įmonėse, medicinos įstaigose, sekmadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Per praėjusią parą izoliuoti 753 didelės rizikos sąlytį turėję asmenys, iš viso izoliacijoje, įskaitant žmones, kuriems patvirtinta COVID-19 liga, šiuo metu yra 58 tūkst. 103 asmenys. 

Utenoje įsikūrusios siuvimo įmonės protrūkyje per vakar parą užregistruotas vienas COVID-19 ligos atvejis.

Utenos apskrityje Zarasų ligoninės slaugos skyriuje šeštadienį užregistruoti du atvejai.

Taip pat vienas koronavirusinės infekcijos atvejis užfiksuotas Utenos apylinkės teismo Visagino rūmų protrūkyje. Užregistruotas vienas antrinis atvejis šeimoje.

Infekcijos protrūkis tęsiasi ir Visagine įsikūrusioje baldų gamybos įmonėje, šeštadienį nustatytas dar vienas naujas atvejis. Taip pat – Visagino vaikų lopšelyje–darželyje „Ąžuoliukas“ , kur taip pat nustatytas vienas susirgęs.

Tęsiasi protrūkis maisto produktų gamyba užsiimančioje įmonėje, įsikūrusioje Anykščiuose. Šeštadienį  patvirtinti du atvejai.

Naujas protrūkis nustatytas Šilutės rajono Fridriko Bajoraičio bibliotekoje, kur susirgo du darbuotojai.

Nustatyti du nauji atvejai Klaipėdos rajono savivaldybės Gargždų ligoninės Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriuje. Iš viso su protrūkiu siejami šeši atvejai.

Trys nauji atvejai susiję su protrūkiu Šilutės lopšelyje-darželyje „Pušelė“. Iš viso su šiuo protrūkiu siejama 18 atvejų.

Nustatytas vienas atvejis, susijęs su protrūkiu Klaipėdos lopšelyje-darželyje „Žiburėlis“. Su protrūkiu siejami penki atvejai.

Dar du nauji atvejai susiję su Šilutės maisto gamybos įmone. Šiuo metu su protrūkiu siejama 10 susirgimų.

Medienos apdirbimo įmonėje, įsikūrusioje Telšių rajone, per parą patvirtinti keturi COVID-19 ligos atvejai. Iš viso su šiuo protrūkiu siejama 12 COVID-19 ligos atvejų.

Plungės rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje patvirtintas vienas COVID-19 ligos atvejis. Iš viso registruoti trys susirgimai.

Naujas židinys nustatytas krovinių gabenimo įmonėje, įsikūrusioje Marijampolėje. Iš viso patvirtinti keturi atvejai, iš kurių šeštadienį patvirtinti trys atvejai.

Tęsiasi protrūkis Marijampolės ligoninės Chirurgijos skyriuje, kur iš viso nustatyta 14 atvejų, iš kurių du antriniai. Šeštadienį patvirtintas dar vienas antrinis atvejis, siejamas su šiuo protrūkiu. Psichikos ligų skyriuje patvirtinti viso trys atvejai, iš kurių vienas taip pat patvirtintas šeštadienį.

Marijampolės lopšelyje–darželis „Šaltinėlis“ iš viso patvirtinta 11 atvejų, iš kurių penki atvejai antrinai. Per paskutinę parą patvirtinti penki atvejai, trys iš jų antrinai.

Taip pat tęsiasi protrūkis Marijampolėje įsikūrusioje pieno produktų gamyba užsiimančioje įmonėje. Iš viso su šiuo protrūkiu siejamas 31 atvejis (iš jų 8 antriniai atvejai). Per vakar parą patvirtintas vienas atvejis, siejamas su šiuo protrūkiu.

Su Marijampolėje veikiančios vaistinės protrūkiu šiuo metu siejami iš viso šeši atvejai, iš kurių patvirtinti du antriniai atvejai. Per vakar parą patvirtintas vienas antrinis atvejis šiame protrūkyje.

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą visoje Lietuvoje, šiuo metu turimais duomenimis, registruota 58.

Pagal deklaruojamus duomenis, tebeserga 53 tūkst. 266 užsikrėtusieji, tačiau statistiškai skaičiuojama, kad sirgti turėtų gerokai mažiau – 7480 asmenys.

Nuo COVID-19 Lietuvoje iš viso mirė 3244 žmonės. Su šia infekcine liga – tiesiogiai ir netiesiogiai – siejama 6481 mirtis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kovidas fiksuojamas silpnaprociu galvose

Kovidas fiksuojamas silpnaprociu galvose portretas
Kurie vis dar nesupranta ,kad serga gripu sezonais!

Kalba

Kalba portretas
Vienas susirgo, tai čia PROTRŪKIS?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių