Dantų protezavimas: cirkonis ar metalas – ką pasirinkti?

  • Teksto dydis:

Šiais laikais žmonės kelia ypatingai aukštus estetinius ir funkcinius reikalavimus dantų protezams.

Cirkonio keramika yra nepakeičiama medžiaga norint sukurti ir pagaminti kuo natūralesnius dirbtinius dantis. Šios medžiagos fizikinės ir cheminės savybės bei dantų technologo įgūdžiai suteikia galimybę sukurti tokią dirbtiną konstrukciją, kurią nuo tikro danties sunku atskirti netgi odontologui. Šios medžiagos pagrindu gali būti gaminami tiek pavieniai dantų vainikėliai, skirti užmaskuoti patamsėjusius danties ar danties šaknies audinius, tiek ir didelės apimties dantų tiltai. Iš jos yra gaminamos individualios dantų implantų atramos ir ant implantų prisukami dantų vainikėliai.

Kuo skiriasi cirkonio keramika nuo metalo keramikos?

Cirkonio keramikos protezų pagrindas yra cirkonio oksido karkasas, kurį sudaro tanki sukietinta keraminė medžiaga, susiformavusi iš suspaustų kristalų. Dėl didelio tankumo, išgaunamo kietinimo metu, cirkonis laikui bėgant nekeičia savo struktūros, taip pat nekinta ir  jo spalva. Pažangiausių pasaulio kompanijų sukurta programinė įranga, leidžia sukurti maksimaliai tikslius dantų protezus. Jie geriau priglunda prie likusių savų danties audinių, dėl ko sumažėja antrinio karieso tikimybė. Gerai išpoliruoti cirkonio protezai, kaupia mažiau apnašo, todėl tarnauja gerokai ilgiau nei tradiciniai metalo keramikos protezai. Cirkonio blokai, skirti dantų frezavimui yra skaidrūs ir turi net kelis sluoksnius atspalvių, o tai leidžia pagaminti natūraliai atrodantį dantį. Šia technologija pagamintas dantis turi mažiau sluoksnių, o tai leidžia iki minimumo sumažinti nuskilimų riziką.

Cirkonio keramika / Klinikos nuotr.

Cirkonio oksido protezas yra lengvas ir tvirtas. Tvirtumu jis lenkia bemetalės keramikos restauracijas. Vietoje metalo naudojamas cirkonio oksido tvirtas karkasas, suteikia galimybę protezuoti ne tik šoninius dantis, kuriems tenka didelis kramtymo krūvis, bet ir priekinius dantis, kuriems reikalinga maksimali estetika. Natūralios danties spalvos karkasui panaudojus specialią dažymo technologiją ar uždėjus specialias efektines keramikos mases, galima sukurti natūraliai atrodantį dantį. Dėl to, kad konstrukcijoje nebėra šviesą sugeriančio tamsaus metalo, nebeliko juodo dantenų kraštelio fenomeno, kuris daug metų vargino pacientus, nešiojančius metalo keramikos tiltus ir vainikėlius. 

Kas geriau sveikatai? Kaip skiriasi estetika?

Naujos kartos cirkonio oksido keramika yra labai tiksli, taip pat gerai suderinama su burnos gleivine. Cirkonio keramika pasižymi puikiu biosuderinamumu, todėl tinka net ir alergiškiems žmonėms. Dėl paviršiaus ypatybių, prie jos sunkiau kimba apnašos. Šia medžiaga lėčiau negu metalu sklinda šaltis ir karštis, o tai padeda sukurti nuosavo danties pojūtį. Dėl puikių optinių medžiagos savybių visiškai nesvarbu kokiu kampu krinta šviesa. Šviesa gali prasiskverbti kiaurai konstrukcijos ir taip pat iš dalies atsispindėti nuo jos paviršiaus. Taip yra sukuriamas natūralumo efektas.

Cirkonio restauracijų  privalumai

– Svarbiausias kriterijus renkantis bemetalę cirkonio keramiką – puikus estetinis vaizdas. Jokio juodo kraštelio šalia dantenų!

– Didelis spalvų paletės pasirinkimas, suteikiantis unikalią galimybę išgauti natūralų danties atspalvį.

– Galimybė atkurti pavienius priekinius ar šoninius dantis, kai reikia maskuoti smarkiai pakitusią danties spalvą.

– Neprarandamas estetinis vaizdas, net ir tada, kai trūkstamus defektus reikia atstatyti tiltais.

– Šlifuojant dantis, maksimaliai išsaugomi danties audiniai, nes nebereikia paruošti papildomos vietos metalui.

– Jeigu yra įsuktas implantas, cirkonio keramika yra pasirinkimas numeris vienas, ne tik dėl savo puikaus estetinio vaizdo, bet ir dėl to, kad ši medžiaga yra draugiška dantenoms. Dantenos yra linkusios priaugti prie gerai išpoliruoto cirkonio paviršiaus, taip užkirsdamos kelią infekcijos patekimui.

– Aplinkui dantų implantus dantenos dažnai būna patamsėjusios. Pagrindinė šio reiškinio priežastis – titaninė atrama persišviečianti per plonas dantenas. Jei yra naudojama cirkonio oksido atrama – ši problema išsprendžiama.

– Skaidrus, dažytas cirkonio oksidas – geriausias pasirinkimas didelio kramtymo krūvio srityse. Tai padeda išvengiant keramikos nuskilimų.

– Geras suderinamumas su žmogaus organizmu. Cirkonio oksidą organizmas priima kaip natūralią medžiagą, todėl beveik nepasitaiko atmetimo reakcijų.

– Cirkonio keramika yra atsparesnė nusidėvėjimui.

Klinikos nuotr.

Ilgaamžiškumo garantija

Svarbiausias žmogiškasis faktorius nulemiantis šių protezų ilgaamžiškumą – reguliari profesionali dantų higiena, bei apsilankymai pas savo protezuojantį gydytoją tam, kad būtų patikrintas protezuotų dantų taisyklingas funkcionavimas. Jei viską atliksite tvarkingai ir laiku, jūs pamiršite kada paskutinį kartą protezavote savo dantis.

Kauno odontologijos klinikos „Denticija“ sėkmė ir išskirtinumai

Klinikos šūkis: Dėmesys, Kokybė, Patirtis!

Tarptautinę GCR (Global Clinic Rating) akreditaciją turinčios Kauno odontologijos klinikos „Denticija“ 27 gydytojų odontologų komanda gali pasiūlyti ne tik platų protezavimo paslaugų spektrą, bet ir visas odontologijos paslaugas suaugusiems ir vaikams. Pacientams, labiau bijantiems, ar nenorintiems prisiminti procedūros, gydymą galima atlikti pacientui lengvai snaudžiant – taikant sedaciją. Gydymo kokybė didžia dalimi priklauso nuo tikslios diagnostikos, kuri pasiekiama klinikoje esančių 3D ir panoraminiai rentgenų, diagnostinių kamerų pagalba. Klinikoje „Denticija“ susipina ilgametė gydytojų odontologų profesinė patirtis ir modernumas. Gydytojai odontologai savo žinias nuolat atnaujina mokymuose Lietuvoje ir užsienyje, įsisavina naujausias technologijas, pažangiausius gydymo metodus. Aukšta kvalifikacija, šiuolaikinė aparatūra, kokybiškos medžiagos, odontologinės paslaugos be skausmo, pacientui patogiu laiku. Visiems, kurie ieško aukščiausios kokybės ir tobulų rezultatų.

Klinikoje esanti 11  dantų technikų komanda, taikydama pažangiausias technologijas, gali garantuoti aukščiausią bet kokių dantų protezų kokybę. Kauno „Denticija“ turi savo dantų technikos laboratoriją, o tai padeda darbą atlikti dar greičiau – viskas vienoje vietoje, vienu metu. Kauno „Denticijos“ dantų technikai nuolat kelia savo kvalifikaciją, siekdami padėti savo pacientams, o odontologai ir technikai dirba komandinį darbą ir visi kartu sprendžia itin sudėtingas problemas, kurių metu atkuriamas kramtymo bei kalbos funkcijas, atstatomas prarastas estetinis vaizdas ir grąžinamas paciento noras plačiai šypsotis ir mėgautis gyvenimu.

Kliento pageidavimu, paslaugos yra teikiamos išsimokėtinai. Kauno „Denticija“ bendradarbiauja su Teritorinėmis ligonių kasomis, todėl dantų protezavimo išlaidos gali būti kompensuojamos.


Svarstote apie dantų protezavimą ant implantų ar laminatėmis, vainikėliais ar plokštelėmis?

Pasitarkite su  gydytojais odontologais, atvykę į nemokamas konsultacijas dėl dantų protezavimo.

Informacija ir registracija tel. +370 37 220202, interneto svetainėje www.kaunodenticija.lt arba el. p. denticija@kaunodenticija.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

pasirinkti tą

pasirinkti tą portretas
ką kišenė išneša. Neretai neišneša nieko, nes odontologų godumas beribis.

ot

ot portretas
Vokietijoje ar Anglijoje protezavimo kainos tokios kaip Lietuvoje, todel taupus skrenda protezuotis i Ukraina arba Baltarusija.

Ana

Ana portretas
Tušti klinikos koridoriai Kaune. Tai mažinti kainas ar daug reklamos ? Žinoma reklamos ! Manot pas žmones magiškai atsiras šimtinė vien už mažos skylutės plombą... Beje labai smagu kai taisant dantį, gydytojai paskambina draugė ir prašo priimti su bėda, o gydytoja sako tik neeik į šitą kliniką, ryt dirbu kitur, ateik ten ten normaliau su kaina :D:D:D Nebesilankau 4 metus...
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių