Daugiau kaip 30 kompanijų pradės gaminti „Pfizer“ sukurtus vaistus nuo COVID-19

Daugiau kaip 30 kompanijų visame pasaulyje netrukus pradės gaminti „Pfizer“ vaistų nuo COVID-19 generines versijas, ketvirtadienį pranešė dėl susitarimų taręsis tarptautinis Vaistų patentų biuras (MPP).

Kaip nurodoma Jungtinių Tautų remiamo MPP pranešime, su 35 kompanijomis pasirašyti susitarimai turi padėti užtikrinti, kad „Pfizer“ antivirusinis vaistas nirmatrelviras, dar žinomas kaip „Paxlovoid“, būtų prieinamas daugiau kaip pusei pasaulio gyventojų.

Generinių vaistų gamintojos keliolikoje Azijos, Karibų, Vidurinių Rytų ir Rytų Europos šalių pradės gaminti arba vaisto sudėtines dalis, arba pačias piliules. Tarp kompanijų, kurioms buvo pasiūlyta licencija, yra viena firma Ukrainoje, dar negalėjusi patvirtinti, kad jai pavyks dalyvauti.

„Tai nulems didžiulį pokytį“, – sakė MPP vykdomasis direktorius Charles'as Gore'as (Čarlzas Goras).

Pasak jo, ypač svarbios yra galimybės gauti šio „Pfizer“ preparato kai kuriose neturtingiausiose pasaulio šalyse. „Jos buvo eilės prie vakcinų gale, tad tokio vaisto turėjimas arsenale bus absoliučiai svarbus gelbstint gyvybes“, – pridūrė jis.

Ch. Gore'o duomenimis, kai kurios generinės kompanijos gali būti pasirengusios paraiškas reguliuotojams dėl savo vaistų patvirtinimo pateikti vėliau šiais metais, o tiekimas galėtų prasidėti 2023-iaisiais.

Nustatyta, kad „Pfizer“ preparatas žmonėms, kuriems gali išsivystyti sunki COVID-19, hospitalizacijos ir mirties riziką gali sumažinti net 90-ia procentų. Taip pat manoma, kad vaistas veiksmingai veikia prieš omikron variantą, nes yra nukreiptas ne prieš koronaviruso „spyglio“ baltymą, kur būna daugiausiai nerimą keliančių mutacijų.

Daug ekspertų sveikino susitarimus, bet atkreipė dėmesį, kad lieka spragų. Kai kurios niokojamus COVID-19 protrūkius išgyvenusios šalys, pavyzdžiui, Brazilija, susitarimuose nedalyvauja. Pagal susitarimų sąlygas Brazilijos kompanijos gali gaminti „Pfizer“ vaistą, bet generinės versijos šalyje nebus pardavinėjamos.

„Pfizer“ negaus honoraro už generinių kompanijų parduodamus savo vaistus, kol Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) COVID-19 pandemiją laikys pasauline kritine padėtimi.

Sausio mėnesį MPP paskelbė apie panašų susitarimą su „Merck“. Tuomet pasirašyti susitarimai su daugiau kaip dviem tuzinais kompanijų, gaminsiančių jos vaistą nuo COVID-19 molnupiravirą.

Nė viena iš skiepus nuo COVID-19 gaminančių kompanijų kol kas nesutiko dirbti su šia grupe ir leisti kitiems gamintojams gaminti jų vakcinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Špricas \\\\\.../////

Špricas  \\\\\...///// portretas
Tiems "pfizeriams" bus lopnula p--zda propali dengi.Ta vakcina nuodai,jos iš vis nereikėjo,nes tos "pandemijos" nebuvo.____Tai banditų biznis su žmonių mirtimis.Jau gaudo pasaulyje tuos "biznierius".

Anonimas

Anonimas portretas
Kam jų reikia, baigėsi tas kovidas . Nuprotėjo, seniai užsienio salys pamiršo tą kovidą.Jeigu jis dar siaučia , tai kam tą Kaziuko mugė suorganizuota Kaune.Neikite,dar paleis marą kokį miniai žmonių.

na

na portretas
kurgi negamins, kai milijardai ar milijonai byra, o paskui visi susitaria ir verčia žmones prievarta skiepytis...kabindami makaronus...brudai kiek žmonių prarado darbus...visiems buvo aišku, kad korona išgalvota daug žmonių kalbėjo, kad pasaulyje vyksta kažkas negero...kad JAV, Kinija, Rusija dalinsis šalis....todėl Batka garsiai ir šaukė pamatysit ar yra korona....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių