Dauguma naujų koronaviruso atvejų – iš anksčiau nustatytų židinių

  • Teksto dydis:

Dauguma naujai Lietuvoje patvirtintų koronaviruso atvejų yra iš viruso židiniais tapusių sveikatos priežiūros ir slaugos įstaigų, taip pat Naujosios Vilnios bendrabučio, BNS šeštadienį informavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė.

Iš vienuolikos naujų atvejų, preliminariais duomenimis, keturi patvirtinti Antavilių pensionate, po du - Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje ir Pergalės gatvės bendrabutyje.

„Keturi atvejai yra nustatyti Antavilių pensionato gyventojams, kuriems atlikti pakartotiniai tyrimai, visi jie priklausė didelės rizikos grupei. Du atvejai yra Vilniaus miesto klinikinės ligoninės, greičiausiai pacientai, tačiau šiuo metu tiksliai pasakyti negaliu. Taip pat du atvejai nustatyti Pergalės gatvėje esančiame bendrabutinio tipo name", - BNS sakė R. Lingienė.

Pasak jo, dar du atvejai patvirtini Vilniaus Santaros klinikų darbuotojams, o dar dėl vieno nustatyto atvejo informacija šiuo metu yra tikslinama.

Iš viso Lietuvoje koronavirusas yra patvirtintas 1534 asmenims.

COVID-19 tebeserga 485 asmenys,  o 988 laikomi pasveikusiais. Nuo šios ligos mirė 55 asmenys, šeši koronavirusu užsikrėtę žmonės mirė dėl kitų priežasčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių