Didžiojoje Britanijoje nustatyti du Lasos karštligės atvejai

Didžiojoje Britanijoje nustatyti du Lasos karštligės atvejai. Tai penktadienį pranešė Pasaulio sveikatos organizacija (PSO), remdamasi Jungtinės Karalystės medikais.

„Anglijoje dviem žmonėms diagnozuota Lasos karštligė“, - pareiškė per spaudos konferenciją Ženevoje oficialus PSO atstovas Christianas Lindmeieris. Jie yra vienos šeimos nariai, patikslino jis. Pasak Ch. Lindmeierio, abu šie atvejai susiję su kelione į Vakarų Afriką.

Lasos karštligė – ūmus infekcinis susirgimas. Klinikiniai ligos požymiai yra karščiavimas, gerklės, galvos, krūtinės, raumenų, pilvo skausmai, viduriavimas, silpnumas, vėmimas. Lasos karštligė pažeidžia kvėpavimo organus, centrinę nervų sistemą. Daug ja susirgusių žmonių miršta. Pagrindinės infekcijos nešiotojos yra žiurkės. Pirmą kartą liga buvo diagnozuota 1969 metais dviem medikėms misionierėms, dirbusioms Nigerijoje.

Lasos karštligė labiausiai paplitusi Vakarų Afrikoje – Nigerijoje, Liberijoje, Ganoje, Gvinėjoje ir Siera Leonėje. Šiose šalyse karštlige kasmet suserga iki 500 tūkst. žmonių, maždaug 5 tūkst. jų ši liga baigiasi mirtimi.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nu du- jau daugistika reiškia ne už kalnų visuotinis karantinas,vakcinavimas,eilinis gal.pasas ir t.t ir t.t.

pensininkė

pensininkė portretas
ir vėl gasdinimai , jei ne ligos tai karas, jei ne karas ir ligos tai krizės, taip ir trumpinate žmonėms gyvenimus, ėėėė reikia naujų vakcinų ar užmigot

nuo Lasos

nuo Lasos portretas
padeda Kvasas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių