Dietologė: lietuviškų ir atvežtinių obuolių kokybė skiriasi nedaug

  • Teksto dydis:

Prasidėjus obuolių sezonui, nedažnai pagalvojame apie šio vaisiaus kokybę bei poveikį mūsų organizmui. Pasak dietologės Daivos Pipiraitės, obuoliai turi daugiau vertingų nei žalingų maistinių medžiagų, o lietuviškų bei atvežtinių obuolių kokybė, jos teigimu, skiriasi nežymiai.

„Žinoma, labai vertingi ir naudingi yra mūsų sezoniniai obuoliai – vasariniai, rudeniniai, kuriuos galime greitai nusipirkti iš ūkininko ir gauti šviežius“, – aiškina dietologė D. Pipiraitė, ragindama atkreipti dėmesį būtent į obuolių transportavimo ir sandėliavimo laiką.

Specialistė pabrėžia, kad obuoliuose gausu vitaminų, o svarbiausia – juose yra nuo lėtinių ligų bei vėžio galinčių apsaugoti antioksidantų. Didžiausia jų koncentracija obuolio žievelėje, todėl gydytoja pataria valgyti vaisius su luobele.

Išsamiau apie obuolių poveikį organizmui – reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių