A. Dulkys apie vaikų vakcinavimą: taip, mes skiepysime, bet reikia sureguliuoti procesus

  • Teksto dydis:

Vaikų nuo 12 metų skiepijimas nuo COVID-19 prasidės sureguliavus vakcinų logistiką, sako sveikatos apsaugos ministras.

„Sprendimas – taip, mes skiepysime, bet tik reikia sureguliuoti procesus“, – antradienį LRT radijui sakė Arūnas Dulkys.

Anot jo, pirmadienį šiuo klausimu rinkosi darbo grupė, atsakinga už vakcinavimo strategiją.

„Manau, kad ten ilgai netruks. Pažiūrėsime logistiką, pažiūrėsime, kaip juda vakcinos, kokiu kiekiu, matysime, kaip šitą savaitę apskritai vyko skiepijimo procesas, kiek mums reikia antrai dozei, kiek pirmai. Čia yra tik procesų sureguliavimo klausimas, bet ne sprendimo iš esmės“, – tvirtino ministras.

Čia yra tik procesų sureguliavimo klausimas, bet ne sprendimo iš esmės.

Premjerė Ingrida Šimonytė pirmadienį sakė, kad vaikų nuo 12 metų skiepijimas turėtų prasidėti jau birželio mėnesį. Tokių vaikų Lietuvoje yra apie apie 120 tūkstančių.

Europos vaistų agentūra penktadienį paskelbė, kad pritaria 12–15 metų vaikų skiepijimui „Pfizer“ vakcina nu koronaviruso.

Lietuvoje šiuo metu gali skiepytis visi vyresni nei 16 metų gyventojai.

Sprendimą, ar skiepyti vaiką, priims tėvai arba globėjai.

A. Dulkys: mes apskritai turime skiepijimosi problemą

A. Dulkys sako, kad kalbant apie iššūkius, kylančius vakcinuojant šalies gyventojus nuo COVID-19, būtina įvertinti ir problemas, kurias sukelia susiformavusios skiepijimosi tradicijos.

„Neužmirškime, kad vakcinavimas yra ilgalaikė tradicija. Mes apskritai turime skiepijimosi problemą – tai yra žmonių įpročiai. Tai susiję ne tik su šiuo virusu, bet apskritai su požiūriu į skiepijimąsi“, – LRT radijui antradienį teigė A. Dulkys.

Ministro teigimu, kalbant apie šią problemą, valstybės interesas yra stiprinti visuomenės pasitikėjimą mokslu, tačiau, akcentuoja jis, tam trukdo ir viešojoje erdvėje gausiai sklindanti dezinformacija.

„Tai yra mūsų ilgalaikė programa – edukacija ir sveikas gyvenimo būdas bei pasitikėjimas mokslo sprendimais... Deja, šiais laikais turime ir kitą balanso pusę – kada esamos galimybės sklisti informacijai padeda sklisti ir dezinformacijai. Lygiai tokiu pačiu milžinišku srautu painiojami žmonių protai“, – sakė A. Dulkys.

Todėl, apibendrindamas pažymėjo ministras, kalbant apie visuomenės nusiteikimą skiepytis nuo COVID-19, būtina pripažinti, kad, turėjo būti dar iki dešiniųjų Vyriausybės darbo pradžios įgyvendintos komunikacijos kampanijos dėl skiepų.

„Pirma pakopa, tai Lietuva mažiausiai visą dešimtmetį turėjo būti labai aktyvi skiepijimo komunikacijos prasme. Antras etapas – pirmoji pandemijos banga. Ir kai jau buvo žinoma, kad vakcinos yra kuriamos ir, kad jos ateis – tuomet turėjo būti antroji komunikacijos banga. O kai gruodžio 11 d. pradedi darbą, o gruodžio 27 prasideda vakcinavimo procesas – tai dvi savaitės, pripažinkite, nėra pats ilgiausias laikas išsamiai, valstybės mastu kokiai nors komunikacijai parengti“, – teigė A. Dulkys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauniete

Kauniete portretas
Pasvajok,mano anuku tikrai neskiepinsi.Pasiskiepink pirmiausia savo dukras.Nors garantuoju,kad surasi visokiu priezasciu,bet savo vaiku neskiepinsi.

Alis...

Alis... portretas
manau, su mūsų vaikučiais reikia elgtis labai atsargiai, nes tai Lietuvos ateitis...

O. Uogienėnėnė

O. Uogienėnėnė portretas
Viens — ir viskas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių