A. Dulkys: fiksuotas užsikrėtimų antirekordas gali būti susijęs ir su techninėmis problemomis

Praėjusią parą Lietuvoje patvirtinus net 9490 naujų COVID-19 ligos atvejų, sveikatos apaugos ministras Arūnas Dulkys teigia, kad siekiant įvertinti realią situaciją reikėtų žiūrėti bent jau į paskutinių septynių dienų užsikrėtimų vidurkį.  Ministro teigimu, tai, kad pastarąją parą buvo fiksuoti užsikrėtimų antirekordai, gali būti susiję ir su techniniais niuansais suvedant duomenis.

„Didelis atvejų skaičius – kai jį pasinagrinėjame, visgi kviestume visus žiūrėti labiau ne į konkrečios dienos skaičių, bet bent jau į septynių dienų vidutinį skaičių. Turiu pripažinti, kad pastarąją savaitę buvo daroma įvairių IT sprendimų, buvo problemų suvedant tyrimų rezultatus į e. sveikatą. Tai realiai gali būti, kad ir pirmadienį, ir antradienį ties skaičiai buvo sąlyginai mažesni. Šiandien buvo daugiau įvesta. Tai tokių netolygumų (buvo – ELTA) įvedant. Tad aš kviesčiau žiūrėti bent jau į septynių dienų vidutinį atvejų skaičių, kuris yra pakankamai aukštas – apie šešis tūkstančius“, – žurnalistams Vyriausybėje sakė ministras.

Praėjusią parą Lietuvoje patvirtinta net 9490 naujų COVID-19 užsikrėtimo atvejų, mirė 12 žmonių, iš jų devyni buvo nepaskiepyti arba paskiepyti tik iš dalies, rodo Statistikos departamento trečiadienį skelbiami duomenys. Antradienį bet kuria skiepo doze vakcinuoti 6459 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
Dulskiui galvą spaudžia 130 punktų...pats laikas užsiimti STT su tuo Dulskiu ir baigti tuos cirkus.

T

T portretas
Ta beproti Dulki vyt lauk nesuvoke ka kalba

Tas pats

Tas pats portretas
Įdomu kiek jis sveria? Man atrodo kalakutas geras daugiau už jį! Tai ir smegenys jo kaip vištos!
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių