A. Dulkys: gydymo įstaigų vadovų kadencijos yra pagrįstas vadybinis sprendimas

Seimo posėdyje atidėjus teisės aktą, kuriame numatyta ligoninių vadovų rotacija ir jų kadencijų apribojimas, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigia, kad siūlymas yra pagrįstas ir teisės aktas sveikatos apsaugos sistemoje yra reikalingas.

„Aš nežinau atidėjimo priežasčių, gal yra kokių nors papildomų pasiūlymų. Mano pozicija – kad kadencijos yra pagrįstas vadybinis sprendimas ir kad jo reikia sistemoje“, – ketvirtadienį Sveikatos apsaugos ministerijoje žurnalistams teigė A. Dulkys, kartu pridurdamas, kad siekti pokyčių sveikatos sistemoje bus galima ir kitais būdais.

„Tai yra įprasta sistema visose gyvenimo srityse, bet nemanau, kad vien tik kadencijos gali pakeisti gydymo įstaigų darbo organizavimą. Aš čia matyčiau ir daugiau kitų elementų – mes kalbame apie mobingą, patyčias, darbo organizavimą. Aš kadencijoms asmeniškai pritariu, priežasčių nežinau, kodėl atidėta“, – pridūrė ministras.

ELTA primena, kad ketvirtadienį vykusiame Seimo Sveikatos reikalų komiteto (SDK) posėdyje jo pirminininkui konservatoriui Antanui Matului pasiūlius atidėti sveikatos apsaugos gydymo įstaigų vadovų kadencijų klausimą ateičiai, Seimas siūlymui pritarė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Faktas

Faktas portretas
Kadencija - tai terminuota darbo sutartis. Didesni, nei kitų mirtingųjų mokesčiai nuo atlygio. Nėra galimybės gauti būsto paskolą. Nėra galimybės lizinguoti automobilį. Ir tai dėl darbo sutarties tipo. Niekas nenori turėti reikalų su tokiu žmogum. Juk tai rizika bankui. Bus kaip švietime. Neis jauni. Nes jiems reik buitį susikurt. O kiti irgi pagalvos ar verta.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių