A. Dulkys: masinė vakcinacija galimai prasidės vasaros pradžioje

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio teigimu, masinės vakcinacijos startas labiausiai tikėtinas vasaros pradžioje, tačiau, pasak ministro, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ketina vadovautis realia situacija.

„Tiek gegužės, tiek birželio mėnesiais tikrai yra numatyti nemaži vakcinų atkeliaujantys kiekiai, matyt, ir būtų tas judėjimas gegužės pabaigos-birželio pradžios link, kai būtų ta labiau reali indikacija, kad mes galėtume startuoti su masine vakcinacija“, – antradienį po neformalaus Vyriausybės pasitarimo teigė ministras.

A. Dulkys pabrėžia, kad Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) reaguoja ir seka kasdien besikeičiančią situaciją. Kada prasidės masinė vakcinacija, pasak A. Dulkio, priklauso ir nuo vakcinų tiekėjų bei visuomenės aktyvumo vakcinuojantis.

„Viskas priklausys tiek nuo vakcinų grafiko, tiek nuo to, kaip mums seksis. Mūsų vakcinavimo taktika nėra iškalta akmenyje. Manau, pažiūrėsime, kaip mums seksis vakcinuoti tas pagrindines grupes, nes dabar tik teoriškai žinome, kad jos yra pakankamai didelės, tačiau tik teoriškai galime įsivaizduoti, kiek žmonių tose grupėse norės vakcinuotis. Tuomet nuo būsimų vakcinos tiekimų ir priklausys tas startas“, – sakė sveikatos apsaugos ministras.

Praneša apie dar vieną skiepijimo rekordą

A. Dulkio teigimu, pastarąją savaitę Lietuvoje paskiepytas rekordinis žmonių skaičius.

„Praėjusi savaitė vakcinavimo prasme mums buvo rekordinė. Vakcinavome daugiau nei 88 tūkst. asmenų. Palyginimui, prieš savaitę buvo 75 tūkstančiai“, – antradienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė A. Dulkys.

Tačiau, pažymi ministras, vakcinuotis prioritetinio sąrašo viršuje esantys senjorai ar tam tikromis ligomis sergantys asmenys vis dar neskuba. Pasak jo, gyventojai delsia, nes nenori būti paskiepyti „AstraZeneca“ pagamintomis vakcinomis.

„Matome, kad šiuo metu prioritetinėse grupėse – tose grupėse, kurios yra susijusios su amžiumi, ligomis ir kitais dalykais, – yra delsiama. Yra laukiama „Modernos“ arba „Pfizer-BioNTech“ vakcinų. Deja, bet jų ne visuose vakcinavimo centruose yra“, – teigė ministras.

Visgi, pasak jo, šią savaitę Lietuvą turėtų pasiekti daugiau nei 70 tūkst. „Pfizer-BioNTech“ vakcinų. Taip pat turėtų atkeliauti dar apie 15 tūkst. „Vaxzevria“ („AstraZeneca“ – ELTA) skiepų dozių.

Tai, kad vangus senjorų skiepijimas išlieka problema, antradienį teigė ir Prezidentūra.

Prezidento vyriausiasis patarėjas Simonas Krėpšta tvirtino, kad pagal šį rodiklį Lietuva aiškiai atsilieka tarp Europos Sąjungos šalių.

„Asmenys, kurie yra vyresni nei 80 metų, jų skiepijimas vyksta pusantro mėnesio. Tačiau tik 40 proc. šių asmenų yra gavę pirmąjį skiepą. Tai ne koks rodiklis ir ES kontekste mes išsiskiriame blogąja prasme. Mažiau taikliai už mus skiepija tik pora valstybių. Reikėtų papildomų pastangų pasiekit šiuos asmenis“, – „Žinių radijui“ sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kokia

kokia portretas
dar masine jei prievartos negali buti?....

aha

aha portretas
teisingai, maukimės kelnes prieš pensinsininkus, kuriems virš 80 metų, griūkime ant kelių ir melskime kad skiepytųsi. o tuo tarpu darbo liaudis, užkalantį patį BVP palauks, pakentės. kada pagaliau kažkas griežtai pasakys, kad jei atsisakei skiepo, tai yra tavo pasirinkimas (ne [rievarta), bet jokių "noriu modernos" net ir būti negali. atsisakei - mirk ramiai. kokios problemos? tada ir skiepyjimo sparta padidės, ir procentai gražesni pasidarys.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių