Dviejuose „Akropoliuose“ – po naują koronaviruso atvejį

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 22 d. vakarą patvirtinti du tarpusavyje nesusiję užsikrėtimo koronavirusu atvejai Vilniaus ir Šiaulių „Akropoliuose“.

Susirgimas koronavirusu tą pačią dieną, antradienį, diagnozuotas Šiaulių „Akropolyje“ įsikūrusio „Citadele“ banko skyriaus darbuotojui bei Vilniaus „Akropolyje“ esančio SPA centro ir kosmetikos parduotuvės „Sugihara SPA“ darbuotojui.

Kaip praneša prekybos centro atstovai, sužinojus apie teigiamus COVID-19 testo rezultatus nedelsiant informuoti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Šiaulių bei Vilniaus skyriai. Vakar ryte banko skyriaus Šiauliuose ir SPA centro Vilniuje patalpose atlikta profesionali dezinfekcija bei valymas. Banko skyrius toliau tęsia darbą įprastu režimu, iš anksto užsirašiusius klientus aptarnauja banko darbuotojų komanda, neturėjusi kontakto su sergančiuoju. „Sugihara SPA“ taip pat dirba įprastu režimu.

Koronavirusu užsikrėtęs „Citadele“ darbuotojas paskutinį kartą darbe buvo rugsėjo 18 d., o „Sugihara SPA“ darbuotoja – rugsėjo 20 d. Abu asmenys jaučiasi gerai. Kartu su virusu užsikrėtusiais darbuotojais dirbę kolegos yra saviizoliacijoje. Jie taip pat bus ištirti dėl COVID-19 viruso ir į darbą grįš tik gavus neigiamus testo rezultatus bei leidus specialistams.

„NVSC specialistai patikino, kad šie atvejai tarpusavyje nesusiję. Taip pat nėra jokios sąsajos su prieš tai buvusiais trimis atvejais, kuomet skirtingu metu susirgo skirtingų Šiaulių „Akropolyje“ esančių parduotuvių darbuotojai. Atidžiai stebime situaciją, nuolat konsultuojamės ir bendradarbiaujame su specialistais, imamės ne tik rekomenduojamų, tačiau ir papildomų veiksmų. Kol kas, laikantis rekomendacijų, būtinybės dezinfekuoti prekybos centrus nėra, tačiau savo iniciatyva įgyvendiname saugumo ir prevencijos priemones, kad „Akropolio“ lankytojai galėtų jaustis saugiai“, – sako „Akropolis Group“ komunikacijos departamento vadovas Dominykas Mertinas.

Grupė nurodo, kad visuose Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropoliuose“ bent dukart per dieną dezinfekuojami dažniausiai liečiami paviršiai, iki spalio pabaigos čia ultravioletiniais spinduliais bus dezinfekuojami eskalatorių ir travelatorių porankiai, oras liftuose.

„Citadele“ bankas nurodo, kad tai – pirmasis susirgimo atvejis banke, o siekiant sumažinti koronaviruso plitimą kviečia klientus naudotis elektronine bankininkyste ir mobiliąja programėle.

Primenama, kad į prekybos ir pramogų centrus lankytojai įleidžiami tik su apsauginėmis veido kaukėmis. Rekomenduojama nuolat naudotis dezinfekciniu skysčiu, kurio galima rasti prie kiekvieno įėjimo į prekybos centrus, šalia sanitarinių zonų, parduotuvėse, maitinimo įstaigose bei pramogų erdvėse. Taip pat išlaikyti saugų, bent 1 metro atstumą nuo kitų žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių