Dviem „Maximos“ darbuotojoms Joniškyje nustatytas koronavirusas

  • Teksto dydis:

Penktadienį, spalio 23 dieną, Joniškyje esančios „Maxima XX“ parduotuvės dviem darbuotojoms nustatytas koronavirusas.

Epidemiologų vertinimu, nauji susirgimai nėra siejami su šią savaitę COVID-19 užsikrėtusia kita tos pačios „Maxima XX“ parduotuvės darbuotoja. Prekybos tinklo „Maxima“ atstovai nurodo, kad šiuo metu neturi žinių, kad daugiau Joniškyje esančios „Maxima XX“ parduotuvės, Upytės g. 19, darbuotojų jaustų COVID-19 būdingus simptomus.

„Abi darbuotojos, kurioms yra diagnozuotas susirgimas COVID-19 infekcija, šiuo metu gydosi namuose. Epidemiologinės diagnostikos metu nenustatyta, kad jos būtų kontaktavusios su kolege, kuriai šią savaitę irgi diagnozuotas susirgimas COVID-19 infekcija. Darbuotojos neturėjo artimo sąlyčio su kitais kolegomis ir pirkėjais. Konsultuojamės su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru ir, esant poreikiui, imsimės rekomenduojamų veiksmų“, – sako prekybos tinklo „Maxima“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Darbuotojos neturėjo artimo sąlyčio su kitais kolegomis ir pirkėjais. Konsultuojamės su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru ir, esant poreikiui, imsimės rekomenduojamų veiksmų.

Darbuotojos, kurios yra susirgusios COVID-19 infekcija, paskutinįsyk darbo vietoje buvo šios savaitės viduryje. Vienai jų paskutinė darbo diena buvo spalio 20 diena, kitai – spalio 21 diena. Pilna Joniškyje esančios „Maxima XX“ parduotuvės patalpų dezinfekcija buvo atliktа spalio 21 dieną.

Nuo pirmadienio, spalio 26 dienos Joniškyje, kaip ir dar vienuolikoje kitų šalies savivaldybių, kur bus įvedamas karantinas, apsiperkantiems „Maximos“ parduotuvėse bus galimybė nemokamai gauti vienkartinę veido kaukę. Šiuo metu nemokamai apsauginės veido kaukės yra dalinamos Raseiniuose, kur yra įvestas lokalus karantinas. Savivaldybėse, kur yra įvestas lokalus karantinas, ribojamas į „Maxima“ parduotuves įleidžiamų pirkėjų srautas.

Iš viso nuo koronaviruso pandemijos pradžios COVID-19 susirgimai yra diagnozuoti 28 „Maximos“ darbuotojams, iš kurių 20 darbuotojų yra pilnai pasveikę ir sugrįžę į darbus. Iki šiol dėl COVID-19 yra ištirti 793 prekybos tinklo „Maxima“ darbuotojai. Šiuo metu 19 darbuotojų testo atsakymų dar laukiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių