EK ragina valstybes geriau pasirengti kitam COVID-19 pandemijos etapui

  • Teksto dydis:

Europos Komisija (EK) ragina valstybes nares iki rudens imtis veiksmų ir pasirengti kitam COVID-19 pandemijos etapui.

EK atstovybė Lietuvoje praneša, kad EK pasiūlė veiksmų rinkinį, kaip valdyti dabartinį COVID-19 pandemijos etapą ir pasirengti kitam. Europos Sąjunga (ES) bendromis pastangomis pasinaudodama COVID-19 vakcinomis sugebėjo išgelbėti jau šimtus tūkstančių gyvybių, taip pat išsaugojo savo bendrosios rinkos veikimą, sumažino kelionių apribojimus ir sutelkė ypatingos svarbos produktų gamybos pajėgumus sutrikus tiekimo grandinėms. Naujuoju pandemijos etapu, kai reikia išlaikyti parengtį ir reagavimą, koordinavimas išliks labai svarbus, pažymima pranešime. Todėl EK ragina valstybes nares iki rudens imtis veiksmų, kad būtų užtikrintas budrumas ir tęstinis parengties ir reagavimo sveikatos srityje koordinavimas.

„Įžengiame į naują pandemijos etapą ir pereiname nuo nepaprastosios padėties režimo prie tvaresnio COVID-19 valdymo. Tačiau turime išlikti budrūs. Užsikrėtimo atvejų skaičius ES tebėra didelis, nuo COVID-19 visame pasaulyje vis dar miršta daug žmonių. Be to, naujos atmainos gali atsirasti ir plisti sparčiai. Tačiau žinome, kaip žengti pirmyn. Turime toliau spartinti vakcinaciją bei stiprinamąją vakcinaciją ir tikslinį testavimą, taip pat turime toliau glaudžiai koordinuoti savo atsaką Europos Sąjungoje“, – sakė EK pirmininkė Ursula von der Leyen.

Šiuo metu mažesnis užsikrėtimų COVID-19 lygis ES valstybėms narėms suteikia galimybę stiprinti priežiūrą, sveikatos priežiūros sistemas ir bendrą pasirengimą pandemijai. Konkrečiai EK ragina valstybes nares intensyvinti vakcinaciją ir stiprinamąją vakcinaciją, atsižvelgiant į COVID-19 ir sezoninio gripo plitimą tuo pačiu metu. Taip pat raginama sukurti integruotas priežiūros sistemas, kurios būtų grindžiamos ne siekiu nustatyti visus COVID-19 atvejus ir apie juos pranešti, o gauti patikimus ir reprezentatyvius įverčius, tęsti tikslinius tyrimus ir nustatyti pakankamo mėginių skaičiaus seką, kad būtų galima tiksliai įvertinti atmainų plitimą ir aptikti naujas atmainas. Šalys kviečiamos investuoti į sveikatos priežiūros sistemų atsigavimą ir įvertinti platesnį pandemijos poveikį sveikatai, be kita ko, psichikos sveikatai ir gydymo bei priežiūros laukimo laiko ilgėjimui.

Tiek ES, tiek koordinuojant veiksmus su tarptautiniais partneriais šalys skatinamos taikyti suderintas ES taisykles, kad būtų užtikrintos sąlygos laisvai ir saugiai keliauti, remti naujos kartos vakcinų ir terapinių vaistų kūrimą, intensyvinti bendrus veiksmus kovoje su klaidinančia informacija ir dezinformacija apie COVID-19 vakcinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to na

to na portretas
Žinokite jie pribris savo liepto galą, KARMOS damoklo kardas veikia nejuokingais principais, dėsniais............už genocidą pareis. kanalas yra jutubo ОДНАЖДЫ НА ЗЕМЛE, daug video yra, kaip baigė savo gyvenimą , žmonės kurie dalyvavo represijose 1917 - 1930 metais, vėliau........

na

na portretas
vakar klausiau laidą labai įdomi buvo..užsako vakcinas kurių dabar jau nereikia su pasibaigusias galiojimo laikais ..ne vienas ne du milijonai plaukia mūsų mokesčių mokėtojų pinigų...o 28 mil kurias dabar užsakė...priežastis aiškiai pasakė nenori pyktis su Kinija...šiandien klausiau irgi įdomią laidą apie Kinija kaip ji reaguoja į karą ir visą kitą...ji yra neutrali ir žiūri saviems kinams kokia pozicija yra naudinga ...su Rusija ji pyktis atsisako...o vakcinas mes perkam...ne dėl ligos, o dėl paskleisto melo. Jei žmonės neatsibus...tai ir maustys taškydami pinigus iš mūsų visų kišenių...ypač buhalteris, kuris numarino žmones, kurie negavo jokio gydymo nuo širdies ir vėžio ligų..dar būtume ilgai Dulskio pasakėles klausia, jei nebūtų padavę į teismą...oi ilgai būtų groja per nervus...jie gi bijo su Kinija pyktis...savi jiems nusispjaut...ateis Duskiui atpildo valanda oi ateis...už žmonių mirtys ir jo visas reformas dūrinti žmones.

fas fas

fas fas portretas
geriau tie padlos sau bunkerius pasiruosia, nes dabar tai tikrai juos ant sakiu nunes jei dar viena pandemija sugalvos suorganizuoti, tikiuosi avys jau bus prabudusios
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių