Ekspertai: omikron atmaina vėliausiai sausį bus vyraujanti Norvegijoje

Norvegijos sveikatos ekspertai prognozuoja, kad omikron koronaviruso atmaina jau netrukus po metų sandūros vyraus šalyje.

„Tikėtina, kad omikron atmaina plinta labiau už delta atmainą ir vėliausiai 2022-ųjų sausį bus vyraujanti Norvegijoje“, - atnaujintame rizikos vertinime antradienį rašė valstybinis sveikatos institutas FHI. Esą jau dabar susirgimų daugėja, omikron šią tendenciją gruodį ir sausį veikiausiai sustiprins ir sukels didelę sergamumo bangą. Padėtis esą yra rimta.

FHI atkreipė dėmesį į tai, kad vis dar nėra aiškumo dėl koronaviruso atmainos savybių ir poveikio. Tačiau esą mažai tikėtina, kad omikron dažniau sukeltų rimtus susirgimus paskiepytiems asmenims – „galbūt“ ji apskritai sukels mažiau rimtų ligų. Be to, manoma, kad vakcina, nepriklausomai nuo atmainos, suteikia didelę apsaugą nuo sunkios ligos eigos.

Ir Pietų Afrikos mokslininkai praėjusį penktadienį atkreipė dėmesį į pirmuosius, mokslu dar nepagrįstus įrodymus, kad naujoji atmaina omikron yra labai užkrečiama, tačiau jos sukelta ligos eiga yra palyginti švelni. Vis dėl to mokslininkai įspėjo, kad kol kas per anksti iš iki šiol turimų duomenų daryti patikimas išvadas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Artūras

Artūras  portretas
Žmonija nelabai žino, kas su ja gali nutikti po penkių minučių. Baikit skiest.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių