Ekspertai Vyriausybei siūlo tęsti karantiną

Prie Vyriausybės veikianti ekspertų taryba siūlo tęsti karantiną

Pasak jos, taip nuspręsta atsižvelgiant į tai, jog per dieną nustatomų naujų atvejų skaičius nebekrenta ir net rodo pakilimo požymių.

„Tai tikrai nėra toji trečioji banga, kas buvo ištransliuota, tačiau tai kelia nerimą“, – kalbėjo ekspertų tarybos narys.

V. Grigo teigimu, nors situacija ženkliai pagerėjo, tačiau tiek atvejų, tiek hospitalizacijų skaičiai nustojo kristi.

Pasak jo, konkrečios datos paliktos nuspręsti Vyriausybei.

„Mūsų siūlymas buvo neapsiriboti vienos savaitės laikotarpiu. Čia, aišku, sprendimas paliktas Vyriausybei. Mūsų rekomendacija – ilgesniam laiko tarpui“, – sakė V. Grigas.

Jis sakė, kad ši rekomendacija apima principinę nuostatą tęsti karantiną, tačiau jo sąlygos gali būti ir toliau švelninamos, svarbiausia tiesiog nerizikuoti iš karto atlaisvinti visus ar didžiąją dalį ribojimų.

„Kiekvieną savaitę yra svarstoma įvairiais sektoriais, kiek žinau, šią savaitę su kultūros sektoriumi bus bendraujama. Visą laiką Ekspertų taryba žiūri ir persvarsto, teikia pasiūlymus Vyriausybei, kaip būtų galima kurias priemones taikyti, o kurias – palengvinti“, – kalbėjo V. Grigas.

Šiuo metu karantinas Lietuvoje galioja iki vasario 28 dienos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ateitis

Ateitis portretas
Tai pamoka, kad prie valdžios nereikia prileisti konservatnikų ir 3,14derastų partijų.

to RAY

to  RAY portretas
tai gali nešiot kauke dar kokią 20 metų, bet nemokyk kitų kaip gyventi. ...............vergams romos laikais galėjo nurodinėti. Dabar epochos visai kitos

Kėša

Kėša portretas
Kažin kiek "ekspertai " gauna babkių už tokius išvedžiojimus...
VISI KOMENTARAI 71

Galerijos

Daugiau straipsnių