ES rekomenduoja nuo omikron atmainos pirmiausia skiepyti pagyvenusius asmenis

Europos Sąjungos sveikatos institucijos antradienį rekomendavo atnaujintomis vakcinomis nuo COVID-19, taip pat apsaugančiomis nuo koronaviruso omikron atmainos, pirmiausia skiepyti vyresnio amžiaus žmones ir didelės rizikos pacientus.

Nėščiosioms ir globos namų darbuotojams taip pat turėtų būti teikiama pirmenybė, bendrame pranešime nurodė Europos vaistų agentūra (EVA) ir Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras (ECDC).

Prieš žiemos revakcinacijos kampaniją EVA praėjusią savaitę patvirtino dvivalentes „Pfizer/BioNTech“ ir „Moderna“ vakcinas, sukurtas apsaugoti ir nuo pradinio koronaviruso, ir nuo omikron potipio BA.1.

„ECDC ir EVA pataria šias stiprinamąsias dozes pirmiausia skirti žmonėms, kuriems yra didesnė sunkios ligos išsivystymo rizika dėl tam tikrų rizikos veiksnių“, – pažymėjo ES agentūros.

Tarp tokių žmonių yra vyresni nei 60 metų, sutrikusio imuniteto, kitų gretutinių ligų turintys asmenys, kuriems dėl to kyla sunkios COVID-19 rizika, taip pat besilaukiančios moterys, nurodė agentūros.

Prioritetas taip pat turėtų būti teikiamas globos namų darbuotojams, be to, galima būtų pagalvoti ir apie sveikatos apsaugos darbuotojus, nes naujų galimų COVID-19 bangų atvejais jie turėtų daugiau kontaktų su užsikrėtusiaisiais.

ECDC ir EVA nurodė, kad pradinės vakcinos turėtų būti naudojamos žmonėms, besiskiepijantiems pirmą kartą, taip pat ten, kur adaptuotos vakcinos neprieinamos. Agentūros pažymėjo, kad pradinės vakcinos efektyviai apsaugo nuo sunkios ligos, hospitalizacijos ir mirties.

 


Šiame straipsnyje: EvaCOVID-19omikron atmaina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ES išmanieji,negi jūs galvojat,kad tie vyresnieji tokie buki ir, turėdami praktikos,vel leistųsi avantiūrai.Nesulauksit- savo skiepus įsikiškit į.......

WC

WC portretas
Visai humaniska. Prie smetonos senius ziema vezdavo i miska ir risdavo prie medziu. O dabar tik skiepai...,humaniska.

Tik supilste i buteliukus

Tik supilste i buteliukus portretas
O jus avinai išbandykite,kiek mirs,kiek invalidai bus,nieks nexini,juk eksperi,entas iki 2024m ,spauda d
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių