Europos Parlamentas pratęsė ES COVID pažymėjimo galiojimą

Ketvirtadienį europarlamentarai pritarė su ES Taryba pasiektam sutarimui iki 2023 m. vasaros pratęsti ES skaitmeninio COVID pažymėjimo galiojimą.

Siekdami išlaikyti palankesnes sąlygas keliauti ES, jei antrąjį šių metų pusmetį padidėtų COVID-19 infekcijų skaičius arba suintensyvėtų naujos viruso atmainos, EP nariai pritarė metams pratęsti ES skaitmeninio COVID pažymėjimo galiojimą (453 balsų už, 119 prieš, devyniolika susilaikė). Dabartinio pažymėjimo galiojimas baigiasi šių metų birželio 30 d.

Su ES Taryba pasiektame susitarime ES valstybės įsipareigojo vengti neproporcingo pažymėjimą turinčių asmenų judėjimo ribojimo. Pažymėjimų naudojimas turėtų būti tik griežtai būtinas ir proporcingas epidemiologinei padėčiai ir susijusiai visuomenės sveikatai kylančiai rizikai, pažymima ES taisyklėse. Savo ruožtu 2022 m. pabaigoje Europos Komisija turės pateikti pažymėjimo naudojimo įvertinimą ir esant poreikiui galės siūlyti jį panaikinti.

EP pranešėjas Juan Fernando López Aguilar (Socialistai ir demokratai, Ispanija) pažymėjo, kad dėl nenuspėjamos viruso raidos EP metams pratęsė ES skaitmeninio COVID pažymėjimo galiojimą. „Tikimės, kad tai paskutinis pratęsimas. Įpareigojome Komisiją iki 2022 m. gruodžio 31 d. įvertinti, ar remiantis epidemiologine padėtimi jį būtų galima panaikinti“, europarlamentarą cituoja EP biuras Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

E.

E. portretas
O kam tas pažymėjimas reikalingas? Ar tam, kad neteisėta Lietuvos valdžia įvestų antikonstitucinius laisvės apribojimus?

Blin

Blin portretas
Kada jie išdvės galų gale? Po pasaulį tikrai sklando virusas, kimbantis tik prie valdžiažmogių ir pažeidžiantis jų smegenėles, gaila, pražūtingas tas virusas ne užsikrėtusiems, o niekuo dėtiems paprastiems žmogeliams.

be gazdinimu ir draudimu niekaip ?

be gazdinimu ir  draudimu  niekaip  ? portretas
pratese vergo dokumenta?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių