EVA patvirtino vakciną, pritaikytą labiau užkrečiamiems COVID-19 omikron atmainos potipiams

Europos vaistų agentūra (EVA) pirmadienį patvirtino „Pfizer“ ir „BioNTech“ vakciną, specialiai pritaikytą naujesniems ir labiau užkrečiamiems COVID-19 omikron atmainos BA.4 ir BA.5 potipiams.

Tai pirma tokia vakcina, patvirtinta 27 nares vienijančiame bloke.

„EVA Žmonėms skirtų vaistų komitetas rekomendavo leisti naudoti adaptuotą dvivalentę vakciną, skirtą ne tik originaliai SARS-CoV-2 padermei, bet ir omikron BA.4 ir BA.5 potipiams“, – sakoma Amsterdame įsikūrusios agentūros pranešime, paskelbtame tvyrant būgštavimams dėl naujos susirgimų bangos šią žiemą.

„Ši rekomendacija dar labiau praplės turimų vakcinų, skirtų apsaugoti žmones nuo COVID-19, arsenalą, nes pandemija tęsiasi, ir šaltuoju metų laiku numatomos naujos infekcijų bangos“, – pranešė EVA.

Sprendimas priimtas praėjus 11 dienų po to, kai agentūra patvirtino „Pfizer“ ir „BioNTech“ bei „Modernos“ vakcinas nuo originalios COVID-19 omikron atmainos.

Naujieji skiepai skirti vyresniems nei 12 metų žmonėms, kuriems jau atlikta pirminė vakcinacija nuo koronaviruso, ir tai yra adaptuota „Pfizer“ originalios „Comirnaty“ vakcinos versija.

Europos šalys siekia skubiai gauti naujos kartos vakcinų, kad galėtų pradėti skiepijimo stiprinančiosiomis dozėmis kampanijas prieš numanomą COVID-19 bangą antroje šių metų pusėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip ir tikėsim

taip ir tikėsim portretas
ant greitųjų sumarmaliuoja kažką ir prašom - jums efektyvesnė vakcina. gal efektyviau užsilenksim?

Lauris

Lauris portretas
Sau kiškites į subines tą šudi marmalo vakcinas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių