EVA vertina krešulių susidarymo riziką po skiepo „Pfizer“/“Biontech“ ir „Moderna“ vakcinomis

Europos vaistų agentūra (EVA) tiria galimą krešulių susidarymo riziką po skiepo „Biontech“/“Pfizer“ ir „Moderna“ vakcinomis.

Iki šiol neaptikta ryšio tarp skiepų šiomis vakcinomis ir reto šalutinio poveikio, penktadienį pranešė EVA. Tačiau tyrimai esą tęsiami.

EVA prieš tai nustatė ryšį tarp pavienių pavojingo kraujo krešulių susidarymo atvejų ir skiepo vektorinėmis „AstraZeneca“ ir „Johnson&Johnson“ vakcinomis. Tačiau abiejų šių vakcinų nauda esą nusveria riziką.

EVA Medikamentų saugumo komitetas dabar toliau aiškinsis, ar galimai yra toks pat ryšys po skiepo mRNA vakcinomis „Biontech“/“Pfizer“ ir „Moderna“ , pareiškė agentūra. Tačiau iki šiol padidėjusi rizika nenustatyta.

Yra pranešta tik apie „labai mažai“ kraujo krešulių susidarymo atvejų po skiepo mRNA vakcinomis, pareiškė EVA. Be to, jų klinikinis vaizdas skiriasi nuo tų atvejų, kurie pasireiškia po skiepo „Astrazeneca“ ir „Johnson&Johnson“ preparatais. Todėl, dabartiniais duomenimis, „priežastinio ryšio“ nėra.

.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

pensininkė

pensininkė portretas
niekas teisybės nesako arba nežino rezultatas pasirodys vėliau juk vakcinas sukūrė ir paleido naudojimui po trumpo laiko todėl tikrai nežino koks poveikis bus po kelių men ar metu

Kk

Kk portretas
Pasaulis ritasi žemyn ir vis greičiau...

Prof Tadas

Prof Tadas portretas
O po poros metų sakys, vaje, skiepai sukėlė infarktus, insultus, imunines ligas, atsiprašom. Bet skiepo neišimsi!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių