Vyrai, kurie valgo uogas, obuolius ir geria arbatą bei raudoną vyną, rečiau serga Parkinsono liga.
Vakarų Anglijos ir Harvardo universitetų mokslininkai sutiko su atliktų tyrimų rezultatais. Jų teigimu, šie biologiškai aktyvūs junginiai gali apsaugoti nuo plataus spektro ligų, tokių kaip širdies ir kraujagyslių ligos, hipertonija, vėžys bei silpnaprotystė (demencija).
Tyrimuose, kurie prasidėjo prieš 20 metų, dalyvavo 130 000 vyrų ir moterų. Tyrimo metu 800 tiriamųjų susirgo Parkinsono liga. Po išsamios jų dietos analizes paaiškėjo, kad vyrai, kurių maisto racione buvo gausu flavonoidų, sumažino riziką susirgti iki 40%. Mokslininkai nustebo sužinoję, jog flavonoidai nepadarė įtakos moterų sveikatai, rašo zdr.ru.
Naujausi komentarai