G. Surplys: Ukmergėje nustatyti 400 asmenų, turėjusių sąlytį su užsikrėtusiaisiais

  • Teksto dydis:

Visuomenės informavimo grupės (VIG) vadovas Giedrius Surplys trečiadienį pateikė statistinę informaciją apie koronaviriuso židiniu laikomą Ukmergę.

Jo teigimu, Ukmergėje iš viso patvirtinti 79 COVID-19 infekcijos atvejai, 6 asmenys mirė. Taip pat, kaip sakė G. Surplys, patikrinti ir 517 ukmergiškių, kurie neturėjo sąlyčio su Ukmergės ligoninėje dirbančiais medikais ar gydomais pacientais.

„Iš viso ten atvejų 79, mirė 6. 36 užsikrėtę medicinos darbuotojai, 21 – ligoninės pacientas ir du įvežtiniai. Iš viso nustatyti 400 asmenų, kurie turėjo sąlytį su užsikrėtusiais asmenimis“, – trečiadienį Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje sakė G. Surplys.

VIG vadovas informavo ir apie atliktų tyrimų gyventojams bei Ukmergės ligoninės medicinos darbuotojams datas. Pasak G. Surplio, kovo 28 ir 30 dienomis buvo ištirti 66 įstaigų Ukmergėje darbuotojai, gauti 2 teigiami rezultatai. Taip pat buvo ištirti 207 izoliacijoje esantys darbuotojai, tarp kurių 24 nustatyti kaip užsikrėtę.

„Pagal poreikį kovo 27 d. buvo pasitelkti penki medicinos darbuotojai iš Santaros klinikų į pagalbą Ukmergei. Šiuo metu, pasak mūsų duomenų, tos pagalbos nebereikia, gydytojai grįžta į rikiuotę“, – sakė G. Surplys.

Kalbėdamas apie Ukmergės ligoninės Slaugos skyriaus pacientus, kurie yra didžiausios rizikos grupės, jis informavo, kad buvo ištirti 94 šios skyriaus pacientai. 8 atvejai buvo teigiami. Iš šių pacientų 2 vėliau mirė.

„Balandžio pirmąją atlikti pakartotiniai tyrimai 84 slaugos skyriaus pacientams, 4 atvejai vis dar buvo teigiami. Balandžio 7 d. buvo apklausti 167 ligoniai, kurie buvo prieš tai išrašyti iš ligoninės, ir nenustatyta nė vieno užsikrėtusio. 3 jautė simptomus, bet nė vieno užsikrėtusio nebuvo nustatyta“, – teigė G. Surplys.

Kartu jis pateikė informaciją, kad balandžio 6 d. mobiliame patikros punkte paimti 111 iš ligoninės išrašytų pacientų mėginiai, gauti 97 neigiami atsakymai, 4 – teigiami.

„Iš viso Ukmergėje ištirti 517 gyventojų, kurie neturėjo jokio sąlyčio su ligonine, tiesiog atsitiktinai pajuto simptomus, užsiregistravo į mobiliuosius patikros punktus. (…) Jų duomenų dar laukiame“, – pridūrė G. Surplys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių