Geresnei diagnostikai – naujas rentgeno aparatas

Mažiau apšvitos pacientams, o gydytojams – kokybiški bei ryškūs vaizdai. Tokių pokyčių sulaukta įsigijus modernų skaitmeninį rentgeno aparatą.

Nuotraukas archyvuos

Klaipėdos jūrininkų ligoninės 2-ajame ambulatorinių konsultacijų skyriuje po remonto atidarytas radiologijos padalinys. Jame įrengtas naujas modernus skaitmeninis dviejų vietų rentgeno aparatas.

Klaipėdos jūrininkų ligoninės vyriausiasis gydytojas Jonas Sąlyga akcentavo, kad nuo šiol pagerės radiologijos paslaugų kokybė ir prieinamumas, o pacientams bus užtikrintas didesnis tyrimo saugumas.

"Svarbiausia, kad gyventojai gaus profesionalią pagalbą", – pasidžiaugė ligoninės vadovas.

Planuojama, kad radiologinės diagnostikos įranga bus sujungta su universalia vaizdų skaitmenizavimo, archyvavimo ir perdavimo sistema.

Tad naujų technologijų dėka vaizdai iš 2-ojo ambulatorinių konsultacijų skyriaus bus perduodami tiesiai į radiologinių vaizdų archyvavimo įrenginį.

Klaipėdos jūrininkų ligoninės gydytojai radiologai, gavę šią informaciją, galės įvertinti radiologinį tyrimą ir pateikti išvadą.

Valdymas tapo paprastesnis

Ligoninės radiologijos skyriaus vedėja Giedrė Kviecinskienė paaiškino, kad anksčiau rentgeno nuotraukos buvo atiduodamos pacientui. Nuo šiol jos bus saugomos gydymo įstaigos archyve.

Tad prireikus konsultacijos, nuotrauką bus galima perkelti į skaitmeninę laikmeną.

p>Pasak G.Kviecinskienės, nauju aparatu gaunamas kokybiškas skaitmeninis vaizdas, kurį gydytojas radiologas gali koreguoti jau paties tyrimo metu.

Įsigijus naują įrangą darbuotojams tapo lengviau dirbti – rentgeno aparatas paprasčiau valdomas, o kompiuterinė sistema pati įvertina paciento apimtis, sureguliuoja spindulių kiekį, kad gautųsi kokybiškas vaizdas.

Įdiegus šią radiologijos įrangą, gerokai sumažinama ir gamtos tarša, nes nenaudojami ryškalai, o pacientams mažėja apšvita.

Modernus rentgeno aparatas pakeitė daugiau nei 20 metų naudotą rusišką bei susidėvėjusį savo pirmtaką.

Patalpos tapo neatpažįstamos

Radiologijos tyrimai naująja įranga pacientams, apdraustiems privalomuoju sveikatos draudimu ir turintiems šeimos gydytojo arba gydytojo specialisto siuntimus, atliekami nemokamai.

"Skaitmeninio aparato laukėme kaip išganymo", – džiaugsmo dėl patobulėjusios diagnostikos neslėpė gydytoja pulmonologė Violeta Elena Baravykienė.

Gydytoja palygino, kad po kapitalinio remonto gerokai pasikeitė įranga ir pats rentgeno kabinetas. Jo sienos padengtos švino sluoksniu, kuris saugo aplinką nuo spinduliavimo.

Pasak V.E.Baravykienės, kadangi nuo šiol nuotraukos archyvuojamos, kompiuteryje jas bus galima palyginti su ankstesniuoju tyrimu.

Planuojama, kad naujuoju rentgeno aparatu per metus vidutiniškai bus ištiriama apie 15 tūkst. pacientų.

Pagerės pulmonologinė pagalba

Artimiausiu metu Pulmonologijos padalinyje turėtų būti įrengtas naujesnis spirografas, skirtas bronchų funkcijos ištyrimui. Kaip paaiškino gydytoja pulmonologė, ši aparatūra – viena svarbiausių diagnozuojant lėtinį bronchitą ir astmą.

"Tai palengvins gydytojo darbą, o pacientui bus galima iškart nustatyti diagnozę", – pridūrė V.E.Baravykienė.

Ligoninės vadovas paantrino, kad atėjus dirbti patyrusiai plaučių ligų specialistei pacientams pagerės pulmonologinė pagalba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių