Ginklas nuo negalavimų – vanduo

Vandens trūkumas organizme gali prišaukti ligas. Neatsitiktinai gydytojai, rekomenduodami, kaip išvengti negalavimų ar ligų, pataria gerti kuo daugiau vandens. Tačiau kokį rinktis?

Atvėsus orams ir vėl įsibėgėjant peršalimo ligų sezonui bendrovės "Sileka", nuo pernai pristatančios naują prekybos ženklą "Tyruma", atstovai Sigitas Tvarijonavičius ir Gedas Meškūnas taip pat pataria prisiminti pačią elementariausią pagalbą nuo ligų – vandenį.

p>Senovėje žmonės, norėdami išgauti sidabruotą ir nuo ligų apsaugantį vandenį, merkdavo į jį sidabrinius stalo įrankius, tačiau dabar yra paprastesnis būdas.

"Sileka", turinti didelę patirtį išgaunant ir pateikiant vartotojams geriamąjį vandenį, siūlo įvairiausias vandens rūšis – nuo paprasto geriamojo iki bakterijas naikinančio vandens, praturtinto sidabro jonais.

Pastarasis vanduo yra biologiškai švarus – jame nelieka mikrobų. Sidabro jonai naikina ne tik bakterijas, bet ir antibiotikams atsparius virusus. Beje, šias savybes vanduo išlaiko gana ilgai.

Tarp siūlomų vandens rūšių – šarminis jonizuotas vanduo, turintis unikalių savybių, galinčių pagerinti organizmo gyvybinius procesus, taip pat gaivus geriamas vanduo, tinkantis kasdieniam naudojimui.

Prieš daugiau kaip dešimt metų ši bendrovė viena pirmųjų Lietuvoje pradėjo gilintis į geriamojo vandens gamybos subtilybes. Tad į klausimą, ar norint būti sveikam pakanka vandens iš čiaupo, jie šmaikštauja: "Taip, jeigu norite ne tik atsigerti".

Mat dažnai namuose iš čiaupo bėgantis vanduo prisodrintas priemaišų, kurių specifinio skonio ir kvapo žmogus ilgainiui nebejaučia. Tačiau palyginus jį su aukštos kokybės vandeniu – skirtumas akivaizdus.

Pasak "Tyrumos" atstovų, atskirti kokybišką bei švarų vandenį nuo prasto dažniausiai padeda arbatos ir kavos, gaminamo maisto kokybė. Tik kokybiškas vanduo padeda išgauti geriausias jų savybes.

S.Tvarijonavičius džiaugiasi, kad pajutusieji šiuos skirtumus ištikimi "Tyrumos" tiekiamam vandeniui liko net per krizę, kai daugelis klientų linkę taupyti.

Kokybiškas vanduo išvaduoja ir nuo kalkių susidarymo ant virdulių sienelių – tuo nereikia rūpintis net po pusmečio. Paslaptis paprasta – tokiame vandenyje būna tik tam tikras kiekis mineralų, tad jie nesioksiduoja ir nesikaupia ant sienelių, neužkemša kavos aparatų.

Vandens tiekėjai vartotojams gali pasiūlyti vandens, parinkto net pagal gyvenimo būdą. Jie taip pat atkreipia dėmesį, kad tos pačios rūšies mineralinio vandens nepatariama gerti ilgiau nei 20 dienų – organizmas nebepasisavina naudingų mineralų.

Pasigaminti norimą vandenį pagal savo gyvenimo būdą ar poreikius žmonės gali ir patys – tereikia įsigyti specialią bendrovės siūlomą įrangą.

Su vandens jonizatoriumi pačiam galima pasigaminti jonizuotą šarminį ar rūgštinį vandenį arba šaltajam metų laikui naudingą – sidabringą vandenį. Specialūs papildai taip pat leidžia apsirūpinti sveikatai naudingais titnago ar koralinio vandens atsargomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių