Griežtinama kaukių dėvėjimo tvarka: kaip šiuos pokyčius vertina tautiečiai?

  • Teksto dydis:

Nuo kitos savaitės einant į parduotuvę ar kokią nors įstaigą privalu dėvėti kaukę ir ne bet kokią – tik medicininę arba respiratorių, informuoja LNK.

Kai kuriems toks reikalavimas – naujiena. „Negirdėjau dar“, – tarstelėjo vyras.

„Nuo pirmadienio?“ – nustebusi klausė moteris.

Sveikatos apsaugos ministerija sako, kad kaukių dėvėjimo tvarka griežtinama, nes delta atmaina greičiau plinta, o sergamumas nemažėja.

Anot vyriausiosios epidemiologės Loretos Ašoklienės, medicininė kaukė nuo virusų apsaugo geriau nei medžiaginė. „Pagaminta pagal Europos standartus ir yra numatytas jos efektyvumas, ji yra žymiai efektyvesnė nei tos nemedicininės kaukės, kurios, žinoma, šiek tiek sulaiko, sakykime, su iškvepiamu oru lašelius, tačiau vis tik jų efektyvumas yra gerokai mažesnis nei medicininių kaukių“, – teigė specialistė.

Tačiau ne visiems žmonėms reikalavimas dėvėti vien medicinines kaukes ar respiratorius patinka. „Labai kenkia odai ir respiratoriai, ir medicininės (kaukės, – red. past.). Nežinau, kaip kitiems, bet man tikrai. Dermatologas išrašė tepalų už 100 eurų. Ir man tik šita tinka. Aš nesutinku“, – teigė praeivė.

„Teks keisti. Man atrodo, kažkam uždirbti reikia. Va ir viskas. Todėl, kad aš su medžiagine, pareinu po visos dienos, ją išskalbiu ir vėl aš ją dėviu. Aš nemanau, kad tai labai blogai“, – tikino pašnekovė.

„Mėtosi, sakykime, tie mūsų valdžios vyrai. Leidžia kažkurį laiką, ir geriau, ir blogiau. O paskui vėl apkeičia, tai labiausiai glumina. O šiaip pripratome prisitaikyti – reikia, tai reikia“, – teigė kita moteris.

„Tai gerai, jeigu reikės tai ir dėsimės. Dėl savo sveikatos viską reikia“, – žurnalistams sakė praeivė.

„Jeigu specialistai taip liepia, vadinasi, jie žino. Vadinasi, tai yra gerai“, – teigė kita pašnekovė.

Plačiau – vaizdo įraše:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne fakt

Ne fakt portretas
Žmonės ne teigiamai vertina, bet nenori mokėti tokių baudų, kokiomis visus baugina. Kaukės apsaugo tik nuo čiaudėjančių. Dauguma paklūsta, nes žino tokią liaudies išmintį, kad "durniui duok kelią".

Faktas

Faktas portretas
Griežtinama kaukių dėvėjimo tvarka: šiuos pokyčius tautiečiai vertina teigiamai.

operacijų vadovas kaifuoja

operacijų vadovas kaifuoja portretas
keisdamas nurodymus ir matydamas ,koks yra Didelis
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių