Gripas uostamiestyje jau pildo ir ligoninių lovas

Nors sergamumas gripu ir peršalimo ligomis kiek sumenko, tačiau keletui sergančiųjų kovą su gripu tenka tęsti ligoninėje. Daugiausiai sergančių visoje apskrityje – uostamiestyje, o mažiausiai – Skuodo rajone.

Sveikatos specialistai prieš šventes fiksavo kiek sumažėjusį sergamumą gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos specialistai informavo, kad gruodžio 16-22 d. Klaipėdos apskrityje sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis sumažėjo nuo 57,2 atvejo 10 tūkst. gyventojų iki 48,3 atvejo.

Klaipėdos apskrityje buvo užregistruota 20 gripo atvejų, 15 iš jų – uostamiestyje, 2 – Klaipėdos rajone ir 3 – Šilutės rajone.

Ne visiems kova su gripu vyksta sekėsi gerai. Pranešama, kad dėl sunkios ligos eigos į Klaipėdos miesto ligoninę buvo hospitalizuoti 4 ligoniai.

Šaltajam metų laikui būdingos peršalimo ligos ir gripas labiausiai į lovas verčia klaipėdiečius – Klaipėdoje fiksuojamas didžiausias sergamumo rodiklis, o Skuodo rajone – mažiausias.

Iš viso prieš šventes su gripu ir peršalimu kovojo beveik 954 uostamiesčio gyventojai, kiek daugiau nei pusė jų – vaikai iki 17 metų.

Sergamumas gali būti laikomas epideminiu, kai sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 proc. visų registruotų atvejų.

Sveikatos specialistai rekomenduoja visiems gyventojams reguliariai plauti rankas, neplautomis rankomis stengtis neliesti burnos, nosies ir akių, pasitraukti nuo kosinčių ar čiaudinčių asmenų. Kosint ir čiaudint, rekomenduojama užsidengti burną ir nosį vienkartine nosine arba rankove.

Pabrėžiama, kad svarbu dažnai vėdinti ir plauti patalpas bei pasirinkti šiam metų laikui tinkamus drabužius bei apavą.

Susirgus gripu ar peršalimo ligomis raginama kreiptis į šeimos gydytoją, kuris paskirs efektyviausią gydymą, nevykti į darbą, mokyklą, nevesti sergančių vaikų į darželius.

Pagrindinė gripo profilaktikos priemonė yra skiepai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...,aciu,kad neiDEJOTE AKCENTELIO...,

...,aciu,kad neiDEJOTE AKCENTELIO..., portretas
viskas KAS PROTINGA ne VISIEMS SUPRANTAMA... TASKAS
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių