Gripo sezonui artėjant į pabaigą sergamumas juo ir peršalimo ligomis mažėja

  • Teksto dydis:

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenimis, praėjusią savaitę sergamumas gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis ir COVID-19 dar sumažėjo.

Kaip antradienį skelbia NVSC, bendras sergamumo rodiklis 100 tūkst. gyventojų buvo 522,9 atvejo. Dar ankstesnę savaitę jis siekė 592,9 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Mažiausias sergamumas užfiksuotas Utenos apskrityje – 309,6 atvejo 100 tūkst. gyventojų, didžiausias – Kauno apskrityje – 578,3 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

NVSC duomenimis, į ligonines paguldytų asmenų skaičius praėjusią savaitę taip pat buvo mažesnis lyginant su ankstesne savaite – ligoninėse gydoma 19 asmenų, iš kurių penkiolika yra vaikai iki 17 metų. Intensyviosios terapijos skyriuose nebuvo gydomas nė vienas asmuo. Ankstesnę savaitę į ligonines dėl gripo buvo paguldytas 21 asmuo.

NVSC specialistai rekomenduoja laikytis rankų higienos taisyklių, vėdinti ir valyti patalpas, laikytis kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo, kreiptis į gydytoją pajutusį gripą panašius simptomus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių