Gripo vakcina jau pasiekė Lietuvą

  • Teksto dydis:

2018-2019 metų gripo sezonui skirta vakcina, įsigyta už valstybės lėšas, rizikos grupių skiepijimui jau pasiekė Lietuvą.

Gyventojai, priklausantys rizikos grupėms ir norintys pasiskiepyti, turėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją, praneša Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC).

Valstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos informavo, kad 2018-2019 metų gripo sezonui nupirko 131 738 vakcinos dozes. Sezoninės gripo vakcinos pristatymas į asmens sveikatos priežiūros įstaigas pradėtas rugpjūčio 20 d. Pirmiausia gripo vakcina pasieks Vilniaus apskrityje esančias asmens sveikatos priežiūros įstaigas.

Ši vakcina atitinka Pasaulinės sveikatos organizacijos (PSO) rekomendacijas Šiaurės pusrutuliui bei Europos Sąjungos nutarimą 2018/2019 metų sezonui.

PSO ypač rekomenduoja pasiskiepyti šiems rizikos grupių asmenims: 65 metų ir vyresniems asmenims, nėščiosioms, asmenims, gyvenantiems socialinės globos ir slaugos įstaigose, asmenims, sergantiems lėtinėmis širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo takų, inkstų ligomis, lėtinėmis ligomis, susijusiomis su imuniniais mechanizmais, piktybiniais navikais, sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skiepinuosi

Skiepinuosi portretas
tik keturvalente vakcina.

Triušis

Triušis portretas
Kas ten žino kas ten do Š.

Vėl

Vėl  portretas
iš antrų rankų?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių