Internetas ūžia: poroje ligoninių gydytas vyras iš jų grįžo vos atpažįstamas?

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Socialiniuose tinkluose masiškai dalijamasi įrašu apie vyrą, kuris ligoninėse buvo gydomas kelis mėnesius, tačiau iš gydymo įstaigų į namus grįžo neva neatpažįstamos išvaizdos – ne tik be dantų protezų ir sulysęs, bet ir su ant kūno atsiradusiomis pragulomis, praskletu antakiu.

„Žmogus Kauno ligoninėje buvo laikytas nuo kovo mėnesio, o paleistas birželio 9 dieną. Šis žmogus, išvažiavęs iš namų, pats maitinosi, vaikščiojo. Sirgo šlapimo takų infekcija, dėl kurios buvo paguldytas į Marijampolės ligoninę, Vidaus ligų skyrių, ten „užsikrėtęs“ virusu buvo perkeltas į Kauno ligoninę, iš kurios grįžo neatpažįstamas: sulysęs, šonkauliai visi matosi, antakis praskeltas, pats nesugeba pavalgyti, dantys pamesti, oda išsausėjusi, pragulos susidarę, net žaizdelė susiformavusi. Pasakojo, jog buvo rišamas prie lovos. Čia taip šiais laikais žmonės gydomi? Kur žmogiškumas?, – rašoma įraše, kuriuo per bemaž parą pasidalyta tūkstantį kartų. – Gydytojai melavo, kad jis pats valgo, vaikšto. Nors situacija visai kitokia. Tačiau, kai pradėjo reikalauti tyrimo atsakymų, jis netikėtai pasveiko nuo visų ligų. Ir kaip seselė pasakė: „Jūs ačiū turit pasakyt dar“. Už ką? Kad iki galo neatlieka savo darbo? Tai yra protu nesuvokiama, kad XXI amžiuje vyksta tokie dalykai.“

Moteris, kuri senolio nuotraukas ir vaizdo įrašus socialiniuose tinkluose paviešino antradienį, turi tik vieną prašymą: „Tegul Marijampolės ir Kauno ligoninės išsiaiškina tarpusavyje, kuri pametė senelio dantis, tuomet juos jam grąžintų. Nes nemanau, kad žmogus turėtų susimokėti už kitų žmonių, o ypač seselių ar daktarų, aplaidumą‼️“

„Facebook“ nuotr.

Portalui iki trečiadienio popietės nepavyko susisiekti su įrašą socialiniuose tinkluose paviešinusia moterimi. 

Marijampolės ligoninėje valgė pats

Marijampolės ligoninės atstovė spaudai Virginija Tulevičiūtė portalui kauno.diena.lt teigė, kad kovą šis vyras dėl šlapimo takų infekcijos buvo gydytas šioje gydymo įstaigoje, o vėliau perkeltas į Kauno klinikinę ligoninę.

„Šis žmogus, atvykęs į mūsų ligoninę, buvo sunkus ligonis, tačiau pilnai sąmoningas, visiškai savimi apsirūpindavo, pats valgė. Šį ligonį gydžiusi medikė jį prisimena kaip miniatūrinį, mažą žmogų, tad apie išsekimą ir sulysimą mes nieko negalime pakomentuoti. Atlikus COVID-19 tyrimą buvo gautas teigiamas atsakymas, tad pagal visus teisės aktus mes privalėjome jį nedelsiant (tai vyko naktį) perkelti į Kauno klinikinę ligoninę“, – portalui pasakojo gydymo įstaigos atstovė.

V. Tulevičiūtė teigė, kad vyras nešiojo dantų protezus. „Kadangi jis valgė pats, tai yra faktas, kad turėjo su kuo valgyti. Dantys ir visi kiti jo asmeniniai daiktai buvo įdėti į maišelį ir transportuoti kartu su juo“, – V. Tulevičiūtė teigė, kad  ligoninės administracija oficialaus skundo dėl šio atvejo iš artimųjų nesulaukė. 

„Mano žiniomis, vakar artimieji skambino į skyrių ir teiravosi dėl dantų protezų“, – sakė pašnekovė.

Tai, kas viešinama socialiniuose tinkluose mūsų ligoninės fone, yra absurdiškas melas.

Vadina absurdišku melu

Kauno klinikinės ligoninės komunikacijos specialistas Saulius Tvirbutas taip pat pakomentavo šią nemalonią situaciją. „Užtikriname, kad nė vienas pacientas pas mus nestacionarizuojamas ir negydomas be priežasties. Tai, kas viešinama socialiniuose tinkluose mūsų ligoninės fone, yra absurdiškas melas. Tenka tik apgailestauti, kad, kaip teigiama filmuotoje medžiagoje, laimingai įveikusio pavojingą infekciją žmogaus artimasis be jokio pagrindo juodina medikų darbą. Tačiau džiaugiamės, kad medikai padėjo dar vienam žmogui. Linkime jiems ir artimiesiems stiprios sveikatos. Visi ligoniai pas mus yra tinkamai prižiūrimi ir maitinami. Ypač gerbtinas slaugytojų ir jų padėjėjų darbas Infekcinių ligų skyriuje. Ten šiuo metu dauguma ligonių šalia COVID-19 turi ir kitų sunkių ligų, o gydantis ir prižiūrintis juos personalas turi laikytis ypatingų saugos reikalavimų, dėvėti kelių sluoksnių specialius drabužius, todėl tikrąja to žodžio prasme dirbant liejamas prakaitas. Džiugu, kad šiuo sudėtingu metu didelė dalis visuomenė vertina šių žmonių darbą. Bet kartu skaudu girdėti skleidžiamą šmeižtą socialiniuose tinkluose, negana to, neseniai darbuotojoms be jokios priežasties teko išgirsti ir visą puokštę keiksmažodžių bei necenzūrinių epitetų atvežus vežimėlyje ir savo rankomis įsodinus į automobilį vieną ilgai slaugytą ir pagijusį ligonį namo“, – teigė Kauno ligoninės atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gal

Gal portretas
dantukus atgavote?

Algirdas

Algirdas portretas
Mano rodos laikas įrengti video kameras sunkiu ligoniu palatose ir ne tik palatose ,medikam apsiginti ir ne tik apsiginti bet ir.... O dabar išeitų kad durys užrakinome ir tam duosiu,o tas nieko man nedavė. Kontrolė tai viešumą ,o tai kad kad ponas paskaičiavo ,tai virėja nuskaičiavo,geriau butų buve paklausti senelį gal dar nori valgyti. Jei nėra galimybės leisti lankyti tai bent telefonų suteikti artimiesiems bendrauti teko gyvenime gulėti pas liekarius net telefono ryšio nėra. Tai tiek su pagarba liekariams ir kenčiantiems.

Paulius

Paulius portretas
Blogai , jei žmonės nesupranta ligos vystymosi ir jos pasekmių. Šis pacientas yra lyg laimėjęs loteriją: garbingo amžiaus , sirgęs kvėpavimo takų infekcija ir po dviejų mėnesių likęs gydvas - nuostabus darbo rezultatas, o ne klaida. Pacientas sergant sunkai infekcijai dėl labai intensyvios medžiagų apykaitos išsenka, jos neimanoma pilnai kompensuoti. Ir dažnai mirties priežastis yra išsekimas, juos galima maitinti kiek nori, bet organizmas neįsisavina. Kad paprasti žmonės nesupranta, gali būti, jie ne medikai. Bet korespondentui būtina prieš rašant pasikonsultuoti su specialistais ir bent jau komentarą normalų surašyti, blogai kai jo išprusimas l. žemame lygyje. Ir pono Tvirbuto komentaras - neduok dieve, aptakus bet visiškai nesuprantančio žmogaus.
VISI KOMENTARAI 75

Galerijos

Daugiau straipsnių