Italų ekspertas: trombozės rizika lėktuve 500 kartų didesnė negu pasiskiepijus „AstraZeneca“

Žinomas italų specialistas, Paduvos universiteto mikrobiologijos profesorius Andrea Crisantis mano, kad švedų ir britų kompanijos „AstraZeneca“ vakcina nuo koronaviruso yra viena iš patikimiausių.

Kaip pareiškė jis trečiadienį paskelbtame interviu laikraščiui „Quotidiano Nazionale“, mirštamumas nuo giliųjų venų trombozės lėktuve yra 500 kartų didesnis negu pasiskiepijus „AstraZeneca“ vakcina.

„Jūs įsivaizduojate, kiek mirčių nuo giliųjų venų trombozės ištinka kasmet po skrydžio lėktuvu? Penkios  dešimčiai tūkstančių, penki šimtai milijonui, tai yra 500 kartų daugiau negu užfiksuota tokių atvejų po vakcinacijos“, - teigė ekspertas.

„Dabar, kai visi duomenys prieinami, galiu tvirtai pasakyti, kad tai – viena patikimiausių vakcinų“, -  sakė A. Crisantis. Anot jo, kraujo krešumo problema – bendra visoms vakcinoms nuo koronaviruso, kadangi tai viena iš patologijų, susijusių su pačia koronaviruso sukeliama liga.

Europos vaistų agentūra (EVA) trečiadienį priėjo išvadą, kad kraujo krešulių susidarymas turėtų būti pripažintas retu „AstraZeneca“ vakcinos šalutiniu poveikiu, tačiau preparato nauda, agentūros teigimu, nusveria riziką.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių